Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Αγρίνιο: Φανάρια σε κόμβους και συμβουλές (χάρτης)

Τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες σε κομβικές διασταυρώσεις του Αγρινίου. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη η Τροχαία Αγρινίου υπογραμμίζει πως «η οδική ασφάλεια δεν είναι υπόθεση μόνο της Αστυνομίας αλλά υπόθεση όλων μας» και απευθύνει συμβουλές στους πολίτες.

Ειδικότερα  από τις αρχές του μήνα ξεκίνησε σταδιακά η λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών σε διασταυρώσεις μεγάλης κυκλοφορίας στη πόλη του Αγρινίου. Πιο συγκεκριμένα στους οδικούς κόμβους:

– Θέρμου – Αγίας Βαρβάρας
– Εθνικής Αντιστάσεως -Γουριτσας και Επαρχιακής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου
– Επαρχιακής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου και Περιμετρικής
– Γούναρη και Περιμετρικής
– Εθνικής Ανεξαρτησίας – Ιωνίας και Πραϊδου
– Εθνικής Ανεξαρτησίας – Μεγάλης Χώρας και Γ΄ Σεπτεμβρίου
– Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Κωνσταντίνου
– Αγίου Κωνσταντίνου – Αναπαύσεως και Καζαντζάκη

Η τοποθέτηση φαναριών στις διασταυρώσεις, αναμφίβολα θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας και θα μειώσει αισθητά το κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι κόμβοι βρίσκονται πολύ κοντά σε πολλά σχολεία όπου η διέλευση μαθητών το πρωί και το μεσημέρι είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Βέβαια η προσπάθεια αυτή, και οποιοδήποτε άλλο μέτρο για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά χωρίς την κοινωνική ευαισθησία και την εφαρμογή του από όλους τους πολίτες.

Για το σκοπό αυτό το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου συμβουλεύει όλους τους οδηγούς που πλησιάζουν τους σηματοδοτούμενους κόμβους να ελαττώνουν πάντα την ταχύτητα τους, να συμμορφώνονται με τις ενδείξεις των σηματοδοτών και να παραχωρούν προτεραιότητα σε πεζούς και οχήματα εάν στη πορεία τους υπάρχει κίτρινο φως που αναβοσβήνει.

Παράλληλα οι πεζοί πρέπει να διασχίζουν το δρόμο από τις διαβάσεις, κάθετα και χωρίς να βραδυπορούν ή να σταματούν. Παράλληλα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να καθοδηγούν τους μικρούς μαθητές να διασχίζουν σωστά το οδόστρωμα και κυρίως να αποτελούν οι ίδιοι παράδειγμα για αυτό.

Υπενθυμίζεται, ότι από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προβλέπονται βαρύτατα διοικητικά πρόστιμα για τους οδηγούς που παραβιάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες καθώς και οριστική αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγήσεως σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε ένα χρόνο.
“Η Ελληνική Αστυνομία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας”, υπογραμμίζει η Τροχαία.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΑΠΕΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ. ΑΣΕΣ ΠΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.