Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Τοποθετούν διόδια και στην παράκαμψη Αγρινίου!

Τοποθετούν διόδια και στην παράκαμψη Αγρινίου!

1 DIODIA AGRINOY (8)Παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής Αγρινίου να μην υλοποιηθεί η πρόβλεψη για τη δημιουργία νέου σταθμού διοδίων στην παράκαμψη Αγρινίου, τελικά δεν εισακούστηκαν και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και τοποθετούνται τα πρώτα διόδια, μόλις περάσουμε τον κόμβο Παλαιομάνινας-Ρίγανης αμέσως μετά τον Αχελώο Ποταμό.
Από ότι φαίνεται στο δρόμο της ευρείας παράκαμψης του Αγρινίου, μήκους 34 χιλιομέτρων, που αποτελεί τμήμα της Ιονίας οδού, γίνεται απολύτως σαφές δηλαδή ότι τα διόδια θα λειτουργήσουν κανονικά, παρά τις όποιες προφορικές δεσμεύσεις υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια από υπουργούς διαφόρων κυβερνήσεων περί του αντιθέτου.
Να τονίσουμε ότι η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή για να δικαιολογεί σταθμό διοδίων και θα είναι οικονομικά δυσβάστακτη για όλους τους Αιτωλοακαρνάνες και ταξιδιώτες. Πως είναι δυνατόν να αναπτυχθεί η Αιτωλοακαρνανία όταν οι κάτοικοι καλούνται να πληρώνουν δυσβάστακτη ποσά σε διόδια για τις μετακινήσεις τους…

http://xiromeronews.blogspot.gr

Σύμφωνα με όσα επιδίωξε να πληροφορηθεί το agrinionews.gr για την κατασκευή του εν λόγω σταθμού διοδίων πρόκειται για υλοποίηση του σχεδιασμού και της αρχικής πρόβλεψης  στην σύμβαση κατασκευής τςη Ιονίας Οδού για κατασκευή  μετωπικού σταθμού   διοδίων  στο ύψος του κόμβου της Ρίγανης.

Σε αυτή τη φάση κατασκευάζεται η υποδομή του σταθμού και δεν θα τεθεί σε λειτουργία κάτι που θα γίνει όταν παραδοθεί το έργο ή μεγάλο τμήμα αυτού. Στην εν λόγω περιοχή   θα κατασκευαστούν και  θέσεις πάρκινγκ και σταθμοί εξυπηρέτηση αυτοκινητιστών.

Μετωπικοί σταθμοί διοδίων στην  Ιόνια Οδό θα λειτουργήσουν τέσσερις και στην επικράτεια της Αιτωλοακαρνανίας θα κατασκευαστεί    και στην Κλόκοβα.  Παράλληλα, θα λειτουργήσουν πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε πέντε ανισόπεδους κόμβους, στη Γαυρολίμνη, το Μεσολόγγι, στον Κουβαρά, την Άρτα και τον Γοργόμυλο.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.