Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Τουρίστες και νοικοκυρές μυστικοί πράκτορες

Τουρίστες και νοικοκυρές μυστικοί πράκτορες

…και πρώτη φορά είναι καλός κι ο τζόγος!

tourist

Αυτό ήταν λοιπόν, ο κύβος ερρίφθη. Όταν υπάρχει εθνική ανάγκη και μας κάνουν ταξικό πόλεμο οι εταίροι (τάδε έφη Βούτσης)  μπορούμε να επαναφέρουμε στην οικονομική ζωή της χώρας την προαιώνια ανάγκη για ηλεκτρονικό τζόγο. Άμεσα έσοδα για το κράτος λέει τους είπαμε, ανάμεσα σε άλλες 6 «μεταρρυθμίσεις» τις οποίες πρώην φιλικά δίκτυα από Αμερική περιέγραψαν μέχρι και «ξεκαρδιστικές». Διότι ο ηλεκτρονικός τζόγος και τα φλιπεράκια και τα φρουτάκια είναι θεμιτή ιδιωτικοποίηση των χρημάτων μας. Είναι «αριστερή» κίνηση.

Οι λογικές ιδιωτικοποιήσεις με κρατικό έλεγχο-που προσπαθούμε κι άλλο να το κάνουμε κοψοχρονιά- δεν είναι, αλλά τις λέμε ξεπούλημα. Μάλλον το λένε τα «κοινωνικά κινήματα» κι αυτό και οι φωστήρες που μέσα στην εβδομάδα διάβασα τουλάχιστον 10 κείμενά τους να μας εξηγούν πως απέτυχαν οι διεθνείς επενδύσεις στην Ελλάδα. Πλάκα έχουμε. Βέβαια κοινωνικά κινήματα κάνουν και οι παραθαλάσσιοι με τις μεζονέτες στην Ιερισσό σε 5 δημοτικά διαμερίσματα,  κοινωνικά κινήματα κάνουν και οι 1900 εργάτες  λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω στις Σκουριές σε 11 δημοτικά διαμερίσματα. Ποιος είναι πιο… κοινωνικός κρίνεται από κάτι «πολεμιστές  ενάντια στην επαίσχυντη αριστεία» συνήθως στην Ελλάδα…

Και να δούμε τώρα εκείνο το πανό που υπήρχε επί 5 χρόνια έξω από την εφορία στο Αγρίνιο και έλεγε ότι οι εφοριακοί είναι ενάντια στα χαράτσια, αν θα γράψει τίποτε τώρα που θα χρειάζεται ειδικό τμήμα μοντάζ για τα βιντεάκια που θα φέρνουν οι νοικοκυρές, οι φοιτητές και οι τουρίστες (εντάξει αυτό στο Αγρίνιο το γλιτώνουμε) που προτείνει ο υπουργός Γιάνης να τσεκάρουν τους επαγγελματίες ντυμένοι επιθεωρητές Κλουζό! Από την ώρα που το είπε μια κυρία που την ξέρω χρόνια και δήλωνε στο μαγαζί της  «Βαρουφίτσα», άρχισε να βρίσκει ότι «δεν είναι και τόσο ωραίος εμφανισιακά ο υπουργός, υπερεκτιμημένος είναι»…

Όχι, κουκούλες και τέτοια δεν έχουν αναφερθεί. Άλλο να προτείνει ένας κοσμοπολίτης part-time ελεγκτές, Έλληνες και ξένους, χωρίς  δικαίωμα μόνιμης πρόσληψης (να μην ξεχνάμε και τα εργασιακά δικαιώματα) που τα έχει δει αυτά στα Λονδίνα και στα Σίδνεϋ και άλλο να τα λέει ένας προσκυνημένος με το αντιτουριστικό όνομα …Χαρδούβελης.

Πρώτη φορά νοικοκυρές στο ΣΔΟΕ λοιπόν. Γιατί μας καταπιέζουν να ζητάμε λεφτά και όπως είπε κι ο υπουργός αν δεν μας δώσουν θα καταρρεύσουμε και θα γεμίσει η Ευρώπη τζιχαντιστές. Και η Ελλάδα υπουργέ μας;

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Άδραξε τη μέρα

    Δυστυχώς κύριε αρθρογράφε στη χώρα μας η εφορία μόνο αν λειτουργήσει “ασφαλίτικα”,μπορεί να φέρει κάποια αποτελέσματα.Δεν ξέρω όμως τι αποτελέσματα θα έχει,γιατί μιλάμε για τον αρχιμπαταχτσή που είναι το ίδιο το κράτος και κάποιους[αρκετούς] μπαταχτσήδες πολίτες.Η φορολογική συνείδηση έγκειται στην παιδεία του κάθε λαού,στη σωστή λειτουργεία του κράτους-δεν υπάρχει αυτή-και λιγότερο έως καθόλου στην απόχρωση της κάθε κυβέρνησης.Στις χώρες που ανέφερες και σε περισσότερες ακόμα σοβαρές χώρες,είναι υποχρέωση του πολίτη να καταγγέλλει την παρανομία που αντιλαμβάνεται[φοροδιαφυγή,κλοπή,εκφοβισμό κ.λ.π],απλά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.Στη χώρα μας αυτό θεωρείται ρουφιανιά.Ρουφιανιά είναι όμως η κακοπροαίρετη κίνηση ενός ανθρώπου εναντίον άλλου,η εκδικητική και με ψευδή στοιχεία ενέργεια.Αυτό λένε τα λεξικά.
    Επίσης οι υπάλληλοι της εφορίας είναι πρώτα πολίτες της χώρας και μετά υπάλληλοι της εφορίας.Και σαφώς σαν πολίτες θά έπρεπε να είναι ενάντια στα χαράτσια,αλλά και ως φορέας.Είναι άλλο όμως να είσαι ενάντια στα χαράτσια, που και αντισυνταγματικά είναι και αντικοινωνικά όπως εφαρμόζονται και άλλο που η δουλειά σου είναι να εισπράττεις και να ακολουθείς τους κανόνες της υπηρεσίας.Πάντως είναι σίγουρο ότι οι αδύναμοι κρίκοι είναι αυτοί που σέρνουν το οικονομικό βάρος,καθώς οι ισχυροί έχουν τρόπους να μην βαρύνονται ή να βαρύνονται δυσανάλογα[ευνοικότερα].Οί παρεμβάσεις στη διοίκηση της χώρας γίνεται από ισχυρούς οικονομικά και κοινωνικά κατά κανόνα, με την προστασία της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.Είναι πολύ απλά τα πράγματα και δεν χρειάζεται να είσαι “σπουδαγμένος”.Και δυστυχώς αυτή η τάξη των ανθρώπων μπορεί και εξαγοράζει τα εμπόδια,είται λέγονται εφοριακοί[όλων των βαθμίδων],είτε δικαστικοί[όλων των βαθμίδων επίσης],δημοσιογράφους[εκεί δεν χρειάζεται συζήτηση]κ.λ.π.
    Τέλος δεν έχει καμμία αξία για την κοινωνία, η καταγωγή της κάθε κυβέρνησης ή έχει ελάχιστη.Σημασία δεν έχει τι λές ή τι λέει το πρόγραμμα,απλά τι κάνεις,τι μπορείς να κάνεις σε καθορισμένο πλαίσιο.Η τωρινή κυβέρνηση,της αριστεράς όπως τη λένε, ανέλαβε μία χώρα υπόδουλη οικονομικά-και όχι μόνο-σιδεροδέσμια σε ένα νεοφιλελεύθερο πλαίσιο που είναι η ευρωπαική ένωση,κράτος και κοινωνικός ιστός σε ημιδιάλυση,με προεκλογικό πρόγραμμα, σύγχρονου αστικού κόμματος.Δεν υπάρχουν επιλογές,ή ακολουθείς το νεοφιλελεύθερο μοντέλο,άντε με κάποιες αλλαγές ορολογιών με λίγο …τράτο και χωρίς κατ’ανάγκη πρόσθετη έμμεση φορολογία μέσω ηλεκτρονικού τζόγου, ή έρχεσαι ρήξη κι αλλάζεις δρόμο.Το δεύτερο δεν το θέλει η πλειονότητα του ελληνικού λαού και ούτε η πλειοψηφία αυτών που τους έφεραν στην κυβέρνηση. Άρα ακολουθείς τον δρόμο των προηγούμενων που παρέδωσαν τη χώρα[στην κυριολεξία] με κάποιο “εξωραισμό”και προσπαθείς να διορθώσεις τα κακώς κείμενα στη χώρα,δηλ.διοίκηση,γραφειοκρατία,φοροκλοπή,ασυδοσία ισχυρών οικονομικά,παλιών και νέων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 40 χρόνια,νέο παραγωγικό μοντέλο[αυτό που μπορούμε σαν χώρα] και κυρίως κατεύθυνση της κοινωνίας μας σε καλύτερους δρόμους ,μέσω πραγματικής και παραγωγικής παιδείας.
    Υ.Γ.Πάντως ο Χαρδούβελης σαν τραπεζίτης και πρώην υποργός περί τα οικονομικά,στην Ελβετία τα έβγαζε τα λεφτά του κύριε αρθρογράφε.Για τον Βαρουφάκη θα μάθουμε όταν φύγει από τα πράγματα,αν θα κάνει το ίδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.