Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Τους βρήκε στο κτήμα της να κυνηγάνε!

Τους βρήκε στο κτήμα της να κυνηγάνε!

“Πεδίο μάχης” η Λυσιμαχεία

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει μεγάλο θέμα στα τοπικά ΜΜΕ η απαράδεκτη κατάσταση που λαμβάνει χώρα εδώ και καιρό, πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας, στην Λυσιμαχεία αλλά και σε άλλα οικοσυστήματα της περιοχής. Εκατοντάδες «κυνηγοί» από όλη τη χώρα και όχι μόνο, κάνουνε επιδρομή και η περιοχή των Κλεισορεμμάτων και των περιχώρων γίνεται πεδίο μάχης. Τις Κυριακές το πρωί μεγάλοι πληθυσμοί από πουλιά είναι ξαπλωμένα στο έδαφος από σκάγια διασποράς(μεγάλη τέχνη να ρίχνεις σε κοπάδια με σκάγια διασποράς…) ενώ οι…μουσαφίρηδες είναι από την Ηλεία και αλλού, αλλά είναι και αρκετοί που το κάνουν για βιοπορισμό και δεν είναι καν από τη χώρα!
Αυτό όμως που συνέβη σε μια ηλικιωμένη που μένει κοντά στη λίμνη δεν έχει προηγούμενο. Ξύπνησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου(θα είχαν διήμερο φαίνεται οι κομάντος…) από μπαταριές και…ριπές που όμως δεν ακουγόταν όπως συνήθως από απέναντι-μένει σε αγρόκτημα περιφραγμένο σε σχετική απόσταση από τα νερά της λίμνης-αλλά από πολύ πιο κοντά. Θορυβημένη άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και βγήκε προς τον κήπο της που καταλαμβάνει περίπου το μισό από το κτήμα της και εκεί….τα είδε όλα! Πέντε ή έξι κυνηγοί διασκορπισμένοι να ρίχνουν μανιωδώς προς όλες τις κατευθύνσεις, με όλων των ειδών τα όπλα. Αφού ξεπέρασε τον αρχικό της τρόμο βρήκε το κουράγιο να τους ζητήσει το λόγο και να τους εγκαλέσει. Για να πάρει την πολύ φυσική απάντηση ότι κυνηγάνε! Έξαλλη τότε τους ζήτησε να φύγουν από το κτήμα της πριν καλέσει την υπόλοιπη οικογένεια που περιελάμβανε σύζυγο και γιο. Κι όμως, με περίσσιο θράσος ένας εξ αυτών της είπε «ρίχνουμε μερικές ακόμα και θα φύγουμε»! Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η ηλικιωμένη δήλωσε ότι πάει να πάρει την αστυνομία, κάτι που έκανε τους εισβολείς-χωρίς πάντως να βιαστούν ιδιαίτερα-να αποχωρήσουν με φανερή δυσφορία στο πρόσωπο και με μια κάπως απειλητική διάθεση. Στην όλη στιχομυθία πάντως συμμετείχε μόνο ένας «κυνηγός», κάτι που προβλημάτισε πολύ όσους άκουσαν την παραπάνω υπόθεση…
Εδώ πρέπει να θυμίσουμε δυο πράγματα: Πρώτον ότι για ανάλογη αφορμή πριν μερικά χρόνια είχαμε θρηνήσει πέντε ανθρώπους στα Καλύβια. Και δεύτερον, ότι είναι τέτοια η ανεπάρκεια των αρχών που τα θηράματα του φυλάνε θηροφύλακες από τον κυνηγετικό σύλλογο της κάθε περιοχής στη περίπτωσή μας του Αγρινίου!

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.