Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Τους δημιουργεί προβλήματα το Εφετείο στο Αγρίνιο…


Με μια επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών επιδιώκει σε μια ύστατη προσπάθειά του να φρενάρει έστω και με έμμεσο τρόπο τη λειτουργία του Εφετείου στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, επαναφέρει στο προσκήνιο την αρνητική γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου το 2001 (εισηγητής Ματθίας), καθώς και τις χιλιομετρικές αποστάσεις οι οποίες όπως ισχυρίζεται, πλέον και λόγω της κατασκευής της Γέφυρας έχουν μειωθεί αισθητά.

Βέβαια, το κεντρικό θέμα της επιστολής βρίσκεται στη συνέχεια και αφορά στα οργανωτικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο Εφετείο Πατρών, από ενδεχόμενες αποσπάσεις δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων στο Αγρίνιο. Συνεπώς, τα προαναφερθέντα αποτελούν απλώς και μόνο μια εισαγωγή που είναι απορίας άξιο για πιο λόγο εκτίθενται εν προκειμένω. Ίσως η απάντησης σε αυτό μας το συλλογισμό είναι ότι μάλλον αρχές Ιουλίου θα επικυρωθεί και επίσημα η λειτουργία του Εφετείου Δυτικής Ελλάδας…

Όσον αφορά τις αποσπάσεις των δικαστών και των λειτουργών είναι ένα θέμα που η πολιτεία οφείλει να επιλύσει, εφόσον δημιουργηθεί πρόβλημα. Ως προς αυτό το ζήτημα στην επιστολή επισημαίνεται χαρακτηριστικά: “…Αν υπάρξει οποιαδήποτε μείωση των οργανικών θέσεων τουλάχιστον μέχρι το παραπάνω έτος (2013), τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποδιοργανωθεί πλήρως η λειτουργία των υπηρεσιών του Εφετείου Πατρών, ενώ υπάρχει και σοβαρή πιθανότητα αδυναμίας συγκροτήσεως των ήδη προσδιορισμένων ποινικών δικαστηρίων…”

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.