Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Το έγκλημα έγινε επίμονα και μεθοδικά…

εγκλημα

Σύμφωνα με όσα μου έχει πει άνθρωπος που έχει λεωφορείο του ΚΤΕΛ, από τις αγροτικές κινητοποιήσεις υπάρχει πλέον χειροπιαστή και μετρήσιμη ζημιά για τον δικό του κλάδο. Ίσως περισσότερο εκτεθειμένοι είναι οι οδηγοί που δεν είναι μέτοχοι και δεν έχουν αυτοκίνητα δικά τους. Μικρό ποσοστό, ένα 5% του συνόλου, αλλά υπαρκτό. Αυτοί χάνουν μεροκάματα και είναι πιο ευάλωτοι ως δυνητικά άνεργοι. Οι άλλοι χάνουν προθεσμίες, ρυθμίσεις, το leasing κλπ, κλπ. Τα δρομολόγια για Αθήνα καταλήγουν μισά, τα Σαββατοκύριακα ο τζίρος ήταν 60 χιλιάδες ευρώ και έπεσε στα 14 χιλιάρικα! Η ζημιά συνολικά μπορεί να προσεγγίσει τις 200 χιλιάδες μέχρι στιγμής, άλλωστε ένα τέτοιο ποσό ανακοίνωσε ήδη το ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Όμως ετούτο το σημείωμα δεν γράφτηκε για να καταδείξει το αδιέξοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων, υπάρχει μια λεπτομέρεια πιο σημαντική: τα δρομολόγια που απομένουν δεν πάνε Αθήνα ή αλλού τιγκαρισμένα, όπως θα περίμενε κανείς. Πάνε σχεδόν άδεια! Γιατί; Διότι, πολύ απλά, έχουν αναβάλει όλοι ό,τι κάνουν, δεν διευθετούν υποθέσεις, δεν πάνε πουθενά για ψώνια, δεν πάνε τώρα στο γιατρό, αναβάλουν τα ταξίδια εντός της χώρας. Πάγωμα, ακινησία, παραίτηση. Μέχρι και 80% κάτω μου περιγράφει άλλος γνωστός τον τζίρο σε φαρμακευτική εταιρία, παρότι πρόκειται για αγαθό κρίσιμο για την ύπαρξή μας. Κι αυτό δεν έχει σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Το θέμα με τους αγρότες, εν ολίγοις, ήρθε κι έδεσε. Κι είχαμε δίκιο όσοι για χρόνια φωνάζαμε πως οι λογικές «να διαλυθούν όλα», «δεν πληρώνω» και «μας λείπουν τα λεφτά, όχι ο χρόνος, κόψτε χρήμα», απλά χειροτερεύουν την κατάσταση. Ότι η απώλεια της εμπιστοσύνης και η πλειοδοσία της μιζέριας μόνο όλεθρο θα φέρουν. Η επικράτηση, όμως, των παραπάνω ιδεολογημάτων δεν έγινε από κάποιους δραστήριους ακτιβιστές με άφθονο χρόνο μόνο…

Οι παλαβομάρες στοίχισαν πολύ τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν προήλθαν από παρθενογένεση. Για να μπορέσει να βρει το κατάλληλο κοινό ο Λάκης και να του πει ότι οι Γερμανοί θα μας δηλητηρίαζαν το νερό(!), μέσω της εταιρίας που κάνει χλωρίωση(!), έπρεπε να προηγηθεί δουλειά σε βάθος. Ο «κοσμάκης», τον οποίο χρησιμοποιεί ως χειροκροτητή/ μελλοντικό «χρήσιμο ηλίθιο» ο κάθε Λάκης, χρειάζεται την καθοδήγηση που παρέχουν κάποια ΜΜΕ, κάποιοι δημοσιολόγοι (ακόμα και στα συστημικά κανάλια), τα δίκτυα και τελικά οι δρόμοι και οι «αγώνες», μέσω πνευματικών ελίτ. Αυτές ζουν και αναπνέουν στα πανεπιστήμια, στα μέτωπα, στον συνδικαλισμό, στην τέχνη και δουλεύουν χρόνια ακατάπαυστα για να επικρατήσουν οι ιδεοληψίες τους.

Και στην Ελλάδα έκαναν τρομερή δουλειά. Σχεδόν τίποτε από ότι πιστεύει ο Δυτικός Κόσμος δεν είναι αποδεκτό στην δική μας κοινωνία. Ο Βερναρδάκης είπε μια μεγάλη κουβέντα η οποία έκανε λιγότερο θόρυβο από ότι θα έπρεπε επειδή έπεσε σε ορυμαγδό ειδησεογραφίας (μάλλον ηθελημένο και προορισμένο να σκορπίσει σύγχυση). Είπε ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει να είναι αυτονομημένα. Αλλά αν δεν είναι αυτονομημένα θα είναι εξαρτημένα, έτσι δεν είναι;

Ο Βερναρδάκης πριν γίνει αυτό που είναι τώρα, δίδασκε για χρόνια πολιτική επιστήμη σε πανεπιστήμια της χώρας.  Η άποψή του έγινε κτήμα πολλών συμπολιτών μας και δεν ήταν ο μόνος που είχε μια τέτοια άποψη. Αργά και μεθοδικά αυτού του είδους οι απόψεις κυριάρχησαν στην Ελλάδα, έγιναν πλειοψηφικές. Κι όταν οι μορφωμένοι άνθρωποι έφτασαν να διδάσκονται κάτι τέτοια, χωρίς αντίλογο πολλές φορές και με την επαναστατική επικύρωση του εκάστοτε αμφιθεάτρου, έγινε πολύ απλό για τον «κοσμάκη» να πιστέψει τον Λάκη. Κάποιοι αδίστακτοί θα μας δηλητηρίαζαν το νερό αν δεν υπογράφαμε. Για να μην την ξαναπάθουμε πρέπει να πάρουμε τα ηνία της πληροφόρησης. Το τελευταίο σύνορο, το διαδίκτυο, είναι και το πιο δύσκολο. Ξεκινάμε βγάζοντας από τη μέση εμπόδια, δηλαδή στέλνουμε στην αχρηστία τους Σφακιανάκηδες. Αν μας κράξουν, άλλωστε, έχουμε επιχειρήματα. Δεν ήταν μόνο εκείνος που είχε σώσει παιδιά από αυτοκτονίες, ήταν κι εκείνος που είχε βρει τον «Γέροντα Παστίτσιο». Οποιονδήποτε αν τον ψάξεις καλά κάπου θα τον τσακώσεις, άλλωστε…

Υ.Γ. Ανακλήθηκε η μετακίνηση, λέει. Είμαστε ευέλικτοι, άλλωστε το μήνυμα έχει πάει, ούτως ή άλλως.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Δημοσκόπηση MRB:
  ΝΔ 26,9%
  ΣΥΡΙΖΑ 23,2% –
  ΚΚΕ 6,6%
  Χρυσή Αυγή 6,5%
  Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%
  Ένωση Κεντρώων 4,1%
  Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%
  «Το Ποτάμι» με 2,6%
  Λαϊκή Ενότητα 2,4%
  ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,9%
  «Άλλα Κόμματα» 1,8%
  «Αδιευκρίνιστη Ψήφος» 15,3%.

  Ανάλυση:
  Να μείνουμε στο ευρώ και να γίνουμε Ευρωπαϊκό κράτος κάνοντας μεταρρυθμίσεις: ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΕΚ+ΠΟΤΑΜΙ = 39,3%

  Να μείνουμε στο ευρώ αλλά οι άλλοι να αλλάξουν, αλλιώς φεύγουμε ή μένουμε καταστρέφοντας τη χώρα κάνοντας πράγματα που δεν πιστεύουμε:
  Σύριζα + ΑΝΕΛ + ΛΑΕ + ΚΚΕ + ΧΑ + ΑΝΤΑΡΣΥΑ = 43,6%

  Βλέπουμε δηλαδή ότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Ελλήνων ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!

  Και ο Κυριάκος να γίνει πρωθυπουργός, πάλι η πλειοψηφία θα είναι στα κάγκελα.

  Για αυτό σας λέω κάντε τα κουμάντα σας… Η πλειοψηφία των ψεκασμένων μας στέλνει στον γκρεμό!!

 2. Κώστας Παπασπύρου

  Άραγε μια ισχνή πλεοψηφία θα’χει κάνει τα κουμάντα της (καταθέσεις στο εξωτερικό) για να μπορέσει όταν γίνει το μπαμ να εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής ότι θα’χει απομείνει προς αξιοποίηση μέσω ιδιωτικοποιήσεων,παραχωρήσεων ή αποκρατικοποιήσεων.
  Ψευδώνυμο:Λόμπι της δραχμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.