Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Το έργο του “Δράκουλα” εντυπωσίασε και παρατείνεται…

Mε ιδιαίτερη θέρμη αγκάλιασε το Αγρινιώτικο κοινό-και όχι μόνο- την παράσταση «Δράκουλας…..κωμωδία και δαγκώνει» που ανέβηκε για  4 γεμάτα θεατρικά Σαββατοκύριακα στο χώρο του Μικρού Θεάτρου (Κέντρου 26). Γι αυτό το λόγο εξάλλου, το εν λόγω έργο παίρνει παράταση για δύο ακόμη παραστάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Απριλίου στις 9 μ.μ. και την Τρίτη 17 Απριλίου στις 9 μ.μ., με τιμή εισόδου τα 8 ευρώ.

Εμείς βρεθήκαμε στα καθίσματα του Μικρού Θεάτρου και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από το αποτέλεσμα. Αν και δεν είμαστε οι κατάλληλοι για να υπεισέλθουμε σε επιμέρους καλλιτεχνικές αναλύσεις και κριτικές, εντούτοις αδιάψευστος μάρτυρας για την επιτυχία της παράστασης είναι το γεγονός, ότι είδαμε όλους τους θεατές να γελούν ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκειά της και να φεύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων μετά το πέρας αυτής.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι όλα αυτά έγιναν από νεαρά κυρίως άτομα που ζουν και εργάζονται στο Αγρίνιο και βλέπουν την ενασχόληση με τα θεατρικά δρώμενα καθαρά ως μεράκι και κατάθεση ψυχής. Αυτό είναι ίσως και το καλύτερο μήνυμα, ότι δηλαδή η νεότερη γενιά του τόπου δεν μένει προσκολημμένη σε μια ατέρμονη κριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις των μεγαλύτερων (που πολλές φορές κουράζει), αλλά από μόνη της προσπαθεί να δηλώσει την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα, μετουσιώνοντας το ταλέντο και τον αυθορμητισμό σε ουσιαστική προσφορά, που εν προκειμένω δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τους επαγγελματίες του είδους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Η ομάδα ΎΦΟΣ του ΜΙΚΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ και η Κατερίνα Καραδήμα, φέτος πειραματίζονται πάνω στην κλασσική ιστορία του κόμη Δράκουλα, με έναν διαφορετικό, χιουμοριστικό τρόπο. Η ομάδα μελέτησε τις ταινίες του Δράκουλα από το 1921 εως και σήμερα, μελέτησε το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ «Δράκουλας» και μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς πάνω στους ρόλους της ιστορίας, προέκυψε ολόκληρη παράσταση. Η πειραματική δουλειά της ομάδας βασίστηκε σε γκροτέσκο στοιχεία επινοώντας έτσι κωμικές εκδοχές σαπουνόπερας και μελοδράματος. Η δυνατή ιστορία του Δράκουλα «πειράχτηκε» με έναν καρικατουρίστικο τρόπο, οδηγώντας μας έτσι σε έναν διαφορετικό σκοτεινό δρόμο όπου το αίμα έχει πλάκα.
Ένας Άγγλος, η αρραβωνιαστικιά του, η ξαδέρφη της, ένας επιστήμονας, ο Δράκουλας, ο υπηρέτης του και η Δρακουλίνα του κάστρου είναι οι επτά ρόλοι που συνθέτουν το μυστήριο της ιστορίας.
Τελικά τι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον; Να πίνεις αίμα ή να σου το πίνουν οι άλλοι; Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο μαζί ……στο ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ!!

Η ΟΜΑΔΑ ΥΦΟΣ
Βελισσαρία Κατσιπάνου
Δημήτρης Κολοβός
Γιώργος Κατσιπάνος
Κωνσταντίνος Γιαννακάς
Ηρώ Καλέση
Λίλη Κυριλή
Μάγδα Κατσιπάνου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Βασίλης Σαρδελής
Επιμέλεια σκηνικών-κοστουμιών: Λίλη Κυριλή
Φωτισμοί: Στέλιος Μερμίγκης
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Σαρδελής – Κατερίνα Καραδήμα
Χορογραφία: Μαρίνα Βαλαώρα
Μακιγιάζ: Νεκταρία Καραδήμα
Φωτογράφιση: Νίκος Μαραβέγιας

ΠΟΥ; Μικρό Θέατρο – Κέντρου 26
Τηλ.κρατήσεων: 2641046619

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 8 ΕΥΡΩ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.