Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Το Αγρίνιο ζητά ενίσχυση σχολικών μονάδων από ΠΕΠ στην Δυτική Ελλάδα

Πρέπει να αναθεωρηθούν στόχοι

Σε νέα σύσκεψη που υπήρξε σήμερα στην Πάτρα υπό τον Περιφερειάρχη, με τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, αλλά και άλλους δημάρχους τέθηκε το θέμα της αναθεώρησης κάποιων κατευθύνσεων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για όλη την Περιφέρεια. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο της περιοχής αλλά όλης της χώρας αφού έχουν παρατηρηθεί δράσεις με μικρή κινητικότητα(άρα και απορροφητικότητα) ενώ έχουν παρατηρηθεί ανάγκες που δεν καλύπτονται σε άλλες δράσεις.
Γίνεται λοιπόν προσπάθεια να αναθεωρηθούν κάποιες διαδικασίες και οι δήμαρχοι μέσω της Ένωσής τους προσπαθούν να καταθέσουν προτάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr η κατεύθυνση που ζητά το Αγρίνιο να διοχετευθούν χρήματα που θα «γλιτώσουν» από δράσεις που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση είναι η ενίσχυση των σχολικών μονάδων. Τουλάχιστον αυτό πρότεινε ο δήμαρχος της πόλης όταν ρωτήθηκε εξηγώντας ότι η πόλη έχει τεράστιες ανάγκες στις σχολικές μονάδες της καθώς φιλοξενεί τα μισά παιδιά του νομού και έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων που απαιτούν έμμεσες λύσεις.
Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη γιατί από την κεντρική διοίκηση έχει ζητηθεί ότι πόρος υπάρχει διαθέσιμος να πηγαίνει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αυστηρά. Αυτή δηλαδή θα είναι η κατεύθυνση των ΠΕΠ κατά τόπους. Όμως στο Αγρίνιο υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά θα μπορέσει με εσωτερικές ανακατατάξεις να βρεθούν χρήματα που δεν απορροφώνται σε άλλες δράσεις για να πάνε στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.