Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2020

Το αντίδοτο στο ρατσισμό είναι ο Τζούνιορ!

Λένε ότι το φάρμακο για το ρατσισμό είναι τα ταξίδια και για τους ολοκληρωτισμούς το διάβασμα. Για το δεύτερο δεν ξέρω σίγουρα αφού πολλοί διαβασμένοι υπέκυψαν στη γοητεία των απολυταρχιών. Εδώ ολόκληρος Έζρα Πάουντ γοητεύτηκε από τη ρητορική του εθνικοσοσιαλισμού…Για το πρώτο σκέλος όμως είμαι σίγουρος αφού δύσκολα θα βρεις ταξιδεμένο άνθρωπο που να είναι ρατσιστής. Μπορεί να έχει συγκεκριμένη άποψη για το πως είναι μια σωστή κοινωνία ή να προτιμά κάποιους λαούς, αλλά να είναι φυλετιστής δύσκολο ως αδύνατο.

Δεν χρειάζεται όμως να τα κάνεις εσύ τα ταξίδια. Μπορεί να έρθουν εκείνα για σένα. Δηλαδή να έρθει κάποιος τύπος που να κουβαλάει μαζί του μια πείρα και μια σοφία για να σου δείξει ότι ναι υπάρχουν φυλές αλλά μπορείς να πάρεις από κάθε μια το καλύτερο. Κλασσικό παράδειγμα ο Τζούνιορ του Παναιτωλικού. Όσοι ήταν στη χτεσινή συνέντευξη τύπου μετά το πολύ κακό αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα και τον άκουσαν να μιλάει είπαν “τι προσωπικότητα”, “τι μορφή”. Δεν είναι τυχαίος ο τρόπος που παίζει. Απάντησε στις κλασσικές ερωτήσεις “τι έφταιξε” και “πως θα βρείτε δύναμη για ενδεχόμενο play-offs” ως εξής: “Παίζει και ο αντίπαλος(σ.σ. αν δεν το ξέρετε Ελληνάρες μου που μάθατε ότι παίζουμε μόνοι μας με τα…κόζια μας). Θέλαμε να τελειώσουμε την άνοδο τώρα αλλά δε θα γίνει. Τι πρέπει να κάνουμε; Να παίξουμε! Εκεί που θα πάμε να πάρουμε τη δύναμή μας είναι από τα όνειρά μας, από αυτά που θέλουμε και από το να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Από εκεί θα πάρουμε τη δύναμή μας! Παίξαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα. Δε μπορούμε συνέχεια να κερδίζουμε και να σκοράρουμε. Προσπαθήσαμε. Κάναμε λάθη. Αυτό είναι θεμιτό. Δεν κερδίσαμε. Είμαστε λυπημένοι αλλά συνεχίζουμε!” Πράγματα αυτονόητα όσο και αδιανόητα για γενιές ολόκληρες Ελλήνων χαλασμένων φιλάθλων, σε τέτοιο βαθμό που μείναμε όλοι κάγκελο να ακούμε τον τύπο και να μεταφράζει η 11χρονη κόρη του… Το γεγονός βέβαια ότι είναι 37 χρονών σκάρτα και έχει 11χρονη κόρη έπρεπε από μόνο του κάτι να μας λέει για το πότε ωρίμασε αυτός ο βραζιλιάνος και πότε θα ωριμάσουν οι περισσότεροι γνωστοί μας, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Αυτόν τον Τζούνιορ λοιπόν που ακόμα και για καφέ όταν πάει χαιρετά τους σερβιτόρους και τους ιδιοκτήτες για αυτό που του προσφέρουν, οι θεσμοί θα έπρεπε να τον πάρουν και να τον κάνουν περιοδεία στα σχολεία να μιλήσει για τη ζωή και για τη μπάλα. Κι όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα ΚΑΠΗ…Διότι κάποιος σαν τον Τζούνιορ κάνει όσο 100 αντιρατσιστικές πορείες και 500 ανακοινώσεις φορέων και οργανώσεων.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.