Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Το αντίο Σταμάτη και το θέμα της Χ.Α. στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Το αντίο Σταμάτη και το θέμα της Χ.Α. στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Όπως έχει ήδη αναφερθεί στο agrinionews.gr την παράσταση σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο στο Αγρίνιο έκλεψε η παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δημήτρη Σταμάτη, ιδρυτή της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας και για πολλά χρόνια ενεργού πολιτικού, νομάρχη, βουλευτή και στελέχους διάφορων πολιτικών σχηματισμών στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς. Η κίνηση αυτή μάλιστα,  όπως ο ίδιος ο κ. Σταμάτης τόνισε, σηματοδοτεί και την ουσιαστική πολιτική του αποστράτευση.

Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με τον λόγο στον κ. Νικάκη ο οποίος έκανε αναφορά στη επικείμενη(μέχρι την ώρα που διεξάγονταν το συμβούλιο)συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής την Κυριακή στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. “Δεν πρέπει να περάσει ο τσαμπουκάς της Χ.Α.” δήλωσε ο κ. Νικάκης που έκανε λόγο για καταδίκη που πρέπει να υπάρξει απ΄όλες τις πολιτικές πλευρές της πόλης αφού οι μέρες αυτές είναι πάντα στο Αγρίνιο αφιερωμένες στους εκτελεσθέντες το 1944 από Γερμανούς και συνεργάτες τους. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μουρτζιάπης από την Πανδημοτική Πρωτοβουλία που δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται  από τη παράταξή του αλλά στις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει επιθυμεί να παραμείνει. Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο  κ. Σταμάτης που δήλωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Παραιτούμαι από τη θέση μου και δεν διεκδικώ πλέον θέση στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Θέλω να μείνει αμιγής η ομάδα της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας και καλώ όλους να συνεργαστούν γι’ αυτό. Τιμώ το Σώμα και θεωρώ ότι είχαμε μια σχέση εποικοδομητική. Πιστεύω προσωπικά ότι έχω δικαιωθεί για τη μέχρι τώρα πορεία μου και τις αντιρρήσεις που έφερα από πολλούς πολιτικούς χώρους στους σχεδιασμούς για τη χώρα μας. Θα κριθούμε όλοι από τον ίδιο τον κόσμο, πάντως ο πολύς κόσμος δεν θέλησε να ακούσει αυτά που και εγώ και άλλοι πολιτικοί προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε για το που πάνε τα πράγματα. Η πορεία μου και οι πολλές αλλαγές των χώρων που έβρισκα πολιτική στέγη δεν είναι πρωτοφανή συμβάντα στην πολιτική και άλλοι πολιτικοί έχουν ανάλογες διαδρομές, πχ. ο κ. Κουβέλης. Πιστεύω ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα και ίσως σε πολύ σύντομο διάστημα ανακοινωθεί ότι οι καταθέσεις του κόσμου δεν είναι εγγυημένες. Είχα πάντα τις αρχές μου, πολλούς φίλους και συνεργασίες που πήγαν καλά. Όπως λέει και ο Καβάφης το ταξίδι έχει μεγαλύτερη σημασία και όχι ο προορισμός. Αφού μας έκαναν φτωχότερους τώρα μας βάζουν να φαγωθούμε ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι με πρόσχημα ποιος έχει προνομιακή δουλειά. Είδατε τι είπε σήμερα και ο ίδιος ο Σαμαράς. Καλώ τους υπαλλήλους του δήμου να μην πέσουν στη παγίδα και να μην απολογηθούν γιατί έχουν δουλειά”, ενώ κλείνοντας ο κ. Σταμάτης ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μοσχολιός δήλωσε ότι εξεπλάγη από την κίνηση του κ. Σταμάτη αλλά σέβεται την απόφασή του. “Σε τιμά το ότι ήρθες να κάνεις αυτή τη ανακοίνωση στο συμβούλιο. Ποτέ δεν είχαμε προσωπικά και το ξέρεις. Υπηρέτησες τις αρχές σου και θέλω να σου ευχηθώ καλή τύχη σε ότι κάνεις από δω και πέρα” ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου που έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας ότι ο δήμος δεν έχει δώσει καμιά άδεια και δεν θα δώσει στην εκδήλωση που ετοιμάζει(σ.σ. ετοίμαζε) η Χρυσή Αυγή γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πάνω στην επέτειο του απαγχονισμού 3 Αγρινιωτών στην πλατεία Μπέλου και στις εκτελέσεις που ακολούθησαν από αυτούς- και τους συνεργάτες τους- που και σήμερα πάλι καταδυναστεύουν τη χώρα. Μάλιστα την ώρα που ελέχθησαν αυτά υπήρχε και ομάδα αντεξουσιαστών στην αίθουσα, που ζήτησε να μάθει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο δήμος για να αποτραπεί η συγκέντρωση, πράγμα που ρώτησε και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση ήταν, ασφαλώς, ότι η αστυνομία θα έπρεπε να φροντίσει να μη γίνει η εκδήλωση όπως συμβαίνει κανονικά με όλες τις εκδηλώσεις που δεν έχουν άδεια από το δήμο Αγρινίου και τις αρχές. Τέλος για την αποχώρηση Σταμάτη το λόγο πήρε και ο κ. Καζαντζής που δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η πολιτική είναι ταξίδι και θέλει καλή παρέα και ο Δημήτρης Σταμάτης ήταν πάντα καλή παρέα για όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν μιλάει για τον “κ. Σταμάτη” αλλά για τον Δημήτρη πρώτα από όλα. Πρόκειται για πλήγμα και του εύχομαι ότι καλύτερο για τη συνέχεια. Ήταν πάντα αρωγός και πάντα ένας άνθρωπος που πρόσθετε και δεν αφαιρούσε”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.