Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Το ΓΕΛ Παραβόλας στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Το ΓΕΛ Παραβόλας στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

lykeio-paravolas

Για μία ακόμη χρονιά το Γενικό Λύκειο Παραβόλας συμμετέχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 4 Απριλίου 2015στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στις 8 μ.μ.

Η θεατρική παράσταση που θα παρουσιάσει είναι σύνθεση δύο έργων του γνωστού κομικογράφου ΑΡΚΑ:  «Βιολογικός Μετανάστης…με Εχθρούς εξ’ αίματος».

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Σε ένα γκράφιτι κάποιος ανώνυμος έγραψε:  Ρατσισμός:   Ο πολιτισμός των ηλιθίων.

Το έργο εξελίσσεται στο εσωτερικό ενός ανθρώπινου οργανισμού μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Ο Εγκέφαλος βρίσκεται σε κώμα καΓι τα υπόλοιπα όργανα (ζωτικά και μη, χτυπημένα ή όχι) κανονίζουν να συναντηθούν για να εκτιμήσουν το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση.

Στους εχθρούς εξ’ αίματος έχουμε ως κεντρικό άξονα τη διχόνοια και πού μπορεί αυτή να οδηγήσει. Υπάρχουν ίντριγκες, δολοπλοκίες, ανταρσίες, πισώπλατα μαχαιρώματα και πλεκτάνες μεταξύ των οργάνων ενός ανθρωπίνου σώματος.

θα δούμε λοιπόν εδώ εκείνο το νεφρό που, εξυφαίνοντας δολοπλοκίες εις βάρος του Λεπτού και  του Παχέος εντέρου, κατάφερε να αποδράσει από το σώμα ενός μακαρίτη προσδοκώντας τη μεταμόσχευσή του σε νέο, υγιή οργανισμό;

Αυτό το νεφρό συναντούμε τώρα να παλεύει για την ενσωμάτωσή του σε μια «κοινωνία», συντηρητική και ξενοφοβική… Μετανάστης σ’ έναν οργανωμένο, εχθρικό οργανισμό, χωρίς συμμάχους και χωρίς δικαιώματα.

Στον βιολογικό μετανάστη το έργο εκτυλίσσεται στα σπλάχνα μας κι εμείς δεν έχουμε ιδέα. Σχέσεις γεννιούνται, ίντριγκες διαπλέκονται, φιλίες και έχθρες αναπτύσσονται, οι αμφισβητίες του «συστήματος» αντιπαρατίθενται με τους ουτοπιστές «ενωτικούς», ενώ λίγο παραπέρα ανώτερες δυνάμεις κατεργάζονται τα δικά τους ολέθρια σχέδια την ίδια στιγμή που το τέλος δεν το ελέγχει κανείς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.