Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Το “δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε” ως ιστορική επιταγή

Το “δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε” ως ιστορική επιταγή

 μαραγιάννηςΤου Κώστα Φ. Μαραγιάννη*              

    Mία βδομάδα  πριν τις εκλογές, η χώρα μας ζει ιστορικές στιγμές, μετά την παρακμή και την κοινωνική καταστροφή των τελευταίων πέντε χρόνων του μνημονίου, που επέβαλαν στη χώρα μας οι δανειστές και οι τοκογλύφοι και που άκριτα και υποτακτικά δέχθηκαν   οι  συγκυβερνώντες  Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ακόμη και σήμερα προσπαθούν να παραπλανήσουν και να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό με τα ψέματά τους και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση των διαπλεκόμενων Μέσων Ενημέρωσης. Και πραγματικά ζει ο λαός μας ιστορικές στιγμές ,γιατί στις 25 του Γενάρη, θα δώσει μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση της Αριστεράς  θα επωμιστεί την ιστορική ευθύνη να σταματήσει την καταστροφή, να εφαρμόσει στην πράξη τις αξίες και την ηθική της και να βγάλει τη χώρα από το σκοτάδι, επαναφέροντας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια.

      Την  ελπίδα και την αγωνία των πολιτών για το αύριο της χώρας ,δεν θα πρέπει, σε καμιά περίπτωση,  να την διαψεύσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Το «δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε», αποτελεί, πλέον σήμερα , ιστορική επιταγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 του Γενάρη 2015, αναλαμβάνει μια μεγάλη ιστορική ευθύνη, για την οποία όλοι μιλάμε, αλλά δεν έχουμε, ίσως, κατανοήσει το μέγεθός της και τη σημασία της. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει, αυτό θα είναι ένα πρωτόγνωρο ιστορικό και πολιτικό γεγονός, που θα δρομολογήσει ταχύτατες πολιτικές εξελίξεις  αλλαγής και ανατροπής και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά από το τεράστιο ενδιαφέρον που δείχνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις εκλογές στην Ελλάδα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει , κάτι που όλοι δεν θέλουμε να συμβεί,  όλοι γνωρίζουμε σε τί οπισθοχώρηση και ήττα θα οδηγηθεί το λαϊκό κίνημα της χώρας μας και τί άσχημες πολιτικές εξελίξεις θα επακολουθήσουν. Γι αυτό το σλόγκαν «δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε», έχει τεράστια πολιτική και ιστορική αξία.

Στη σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο δεν χρειάζονται θεωρητικολογίες και βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις. Ο κόσμος περιμένει μια ενιαία και υπεύθυνη πολιτική στάση με κρυστάλλινες και ξεκάθαρες πολιτικές και προγραμματικές θέσεις. Δεν θέλει διγλωσσία, δεν θέλει υπονοούμενα, δεν θέλει ασάφειες, δεν θέλει πανσπερμία διφορούμενων και αντιφατικών απόψεων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντίπαλοί μας αξιοποιούν κάθε τέτοια δήλωση των στελεχών μας, ακόμη και εκφραστικά ή συντακτικά λάθη, για να  συκοφαντήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, αφού στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν έχουν τίποτα να πουν και να προτείνουν. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από την άρνηση του κ. Σαμαρά να παρουσιαστεί σε συζήτηση στην τηλεόραση με τον Αλέξη Τσίπρα. Βλέπουμε  όλοι καθημερινά, τι γίνεται στα ελεγχόμενα ΜΜΕ και το μέγεθος της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας.

Τις κρίσιμες αυτές 6 μέρες  όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βγουν στο λαό, από σπίτι σε σπίτι, να μοιράσουν και να αναλύσουν  το πρόγραμμά μας , αντικειμενικά και ξεκάθαρα, εξηγώντας ,παράλληλα, και τις δυσκολίες που υπάρχουν . Δεν κρύβουμε τίποτα, δεν έχουμε κρυφή ατζέντα, όπως αρέσκονται να λένε οι αντίπαλοί μας, κρυφή ατζέντα και υποδείξεις  της τρόικας μέσω e- mail, έχει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που είναι έτοιμοι να υπογράψουν  τα νέα επώδυνα και βάρβαρα μέτρα για το λαό.

 Ανοιγόμαστε, λοιπόν, στο λαό, σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση και επιλογή στις τελευταίες εκλογές και τους καλούμε με μια φωνή να μας ψηφίσουν για το δικό τους καλό και για το καλό της πατρίδας μας. Χρειαζόμαστε ένωση περισσότερων δυνάμεων για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, θα διασφαλιστεί την επομένη των εκλογών,  από το κατά πόσο τήρησε και υλοποίησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Και κυρίως από το κατά πόσο έμεινε συνεπής σε όλα αυτά που διακήρυξε, με βάση τα οποία ο λαός τον ακολούθησε και τον εμπιστεύτηκε και δεν έκανε κι αυτός τη μεγάλη προσαρμογή και την «κολοτούμπα», την οποία, εναγωνίως περιμένουν να κάνει, όλοι αυτοί που θέλουν να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, για να πουν στο τέλος ότι δικαιώθηκαν και ότι όλοι ίδιοι είναι.

Ενωμένοι, λοιπόν, με όπλο τις προγραμματικές μας θέσεις,  όλα τα στελέχη, από την κορυφή ως τη βάση, θα πρέπει να δώσουμε τον υπέρ πάντων αγώνα, για να ξεκινήσει η “Άνοιξη” στη χώρα μας κι ας είναι ενδεχόμενα, η Κυριακή, στις 25 του Γενάρη, μια βροχερή και παγωμένη Κυριακή, μεσούντος του χειμώνος.

     Ο ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να φέρει την «Άνοιξη» και την πολιτική Αλλαγή. Κοιτάζουμε, λοιπόν, μπροστά, βγαίνουμε δυναμικά στους πολίτες σε κάθε  πόλη, χωριό, γειτονιά και χώρο εργασίας, συνθέτουμε απόψεις, ακούμε το λαό  και  δημιουργούμε τις πολιτικές συνθήκες, ώστε να βγει ο λαός και η χώρα μας από την κρίση και την παρακμή.

      *Ο Κώστας Φ.Μαραγιάννης είναι φιλόλογος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

                          E-mail:maronkon@yahoo.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιωργος Κ.

    κ. Μαραγιάννη, εμπρός στο δρόμο που χαράξατε, στο Θέρμο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.