Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Το διπλό προσκύνημα της ‘’Θεοπούλας ‘’στην Ορεινή Ναυπακτία

Το διπλό προσκύνημα της ‘’Θεοπούλας ‘’στην Ορεινή Ναυπακτία

972368_4988147195099_1009294715_n Αποκλειστικό e-nafpaktia.gr

Την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη–προσκύνημα στο πατρικό της σπίτι στην Ορεινή Ναυπακτία πραγματοποίησε και φέτος το καλοκαίρι η ηθοποιός Ευθυμία–Έφη Παπαθεοδώρου ή όπως έγινε ευρύτερα γνωστή τηλεοπτικά ‘’Θεοπούλα’’. Στην επίσκεψή της στο πατρικό της στην Περδικόβρυση, ένα όμορφο χωριό δίπλα στην Ευηνολίμνη, συνοδευόταν από την αδερφή της.

Στον μοναδικής αρχιτεκτονικής και φυσικού κάλλους Πλάτανο, η Έφη Παπαθεοδώρου συνάντησε τον ομότιμο καθηγητή γυναικολογίας του Α.Π.Θ. Νικόλαο Παπανικολάου [μαιευτήρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη] και τη σύζυγό του Άννα πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη της επίσκεψη–προσκύνημα στο χωριό καταγωγής του μεγάλου σκηνοθέτη και δασκάλου της στο Θέατρο Δημήτρη Ροντήρη.

Επόμενη στάση για φαγητό στο Χάνι Λιόλιου, σε ένα τοπίο ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς. Η ‘’Θεοπούλα’’ και η παρέα της έμειναν ενθουσιασμένοι από το φημισμένο ψητό αρνί που πάντα υπάρχει στο Χάνι και από τις παραδοσιακές πίτες διά χειρός …Διαμάντως.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Περδικόβρυση όπου η ‘’Θεοπούλα’’ έγινε ενθουσιωδώς δεκτή από συγγενείς και συγχωριανούς και επισκέφτηκε το πατρικό των γονιών της. Ως γνωστόν η “Θεοπούλα” ή κατά κόσμον, Έφη Παπαθεοδώρου, γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Τριχωνίδος, αλλά ο γιατρός πατέρας της Θάνος Παπαθεοδώρου καταγόταν και έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Περδικόβρυση Ναυπακτίας όπου ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και αντιστασιακή δράση.

www.e-nafpaktia.gr

ΦΩΤΟ:1-2-3 ΣΤΟ ΧΑΝΙ ΛΙΟΛΙΟΥ-4 ΠΛΑΤΑΝΟΣ -5 ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.