Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019

Το ΕΚΑ για το χαράτσι στα νοσοκομεία

eka Για «πλήρη εμπορευματοποίηση της παροχής υπηρεσιών υγείας» κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την απόφαση της καταβολής των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.
Η ανακοίνωση του ΕΚΑ:

Με εγκύκλιο του υπουργού Υγείας μπήκε σε εφαρμογή από 1-1-2014 το νέο χαράτσι των 25 € για εισαγωγή στα νοσοκομεία και του 1 € για κάθε συνταγή για φάρμακα.

Η εξαίρεση από τα χαράτσια ορισμένων κατηγοριών ασθενών επιβεβαιώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας από την κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και σε καμιά περίπτωση δεν την αναιρεί.

Η πολιτική αυτή στόχο έχει την πλήρη εμπορευματοποίηση της παροχής υπηρεσιών υγείας και την παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου.

Γι’ αυτό μόνο με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση αυτή , να ανατρέψουν την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Μόνο με ταξική πάλη και λαϊκή συμμαχία μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα αντιλαϊκά αυτά μέτρα και την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , γιατί είναι ανάγκη και δικαίωμα για όλο το λαό και όχι μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.