Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι φαρμακοποιοί

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι φαρμακοποιοί
20E49D070548210F64FDC9C4DEAE9350
 
Την Τετάρτη 27 Μαΐου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί προγραμματίζουν και γενική συνέλευση με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλη τη χώρα ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ, η συνεχιζόμενη μη πληρωμή των τρεχουσών οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τα φαρμακεία και οι προσπάθειες του συλλόγου να διαμοιραστεί το βάρος της καθυστέρησης εξόφλησης και στους άλλους φορείς που εμπλέκονται στο Φάρμακο, απέβησαν άκαρπες.

«Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει κατηγορηματικά πως οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τους προμηθευτές τους με συνέπεια να μην μπορούν να αγοράσουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Για το λόγο αυτό, το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Μαΐου, και προγραμματίζει άμεσα Γενική Συνέλευση με αντιπροσώπους από ολόκληρη τη χώρα, για να λάβει οριστικές αποφάσεις με στόχο απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

http://news.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.