Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Το Εφετείο, ο Σταμάτης και ο δημαρχιακός θώκος.

Το Εφετείο, ο Σταμάτης και ο δημαρχιακός θώκος.

Όπως θα γνωρίζετε εδώ και μέρες ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, εξέδωσε μια ανακοίνωση επιεικώς απαράδεκτη για επιστημονικό φορέα, μέσω της οποίας έκανε ”χασούρα” (άκουσον άκουσον) στους Αγρινιώτες για τη μη ίδρυση του Εφετείου. Χαρακτηριστικά ξεκινούσε ως εξής: “16 Σεπτεμβρίου 2008!!!ΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ για τη πόλη του Αγρινίου.Είναι η ημέρα που είχε ορισθεί για τα εγκαίνια της ίδρυσης και λειτουργίας του Εφετείου Δυτικής Ελλάδας… ”

Πραγματικά διαβάζοντας κάποιος αυτό το κείμενο νομίζει ότι ο Τάκης Τσουκαλάς (πρωτοπαλίκαρο της θύρας 7) ασκεί δικηγορία στην πρωτεύουσα του νομού! Ο νοών νοείτω… Και σαν να μην έφταναν αυτές οι προκλητικές εκφράσεις, οι ”υπηρέτες” της δικαιοσύνης είπαν να τα βάλουν και με το βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη. Σ’αυτή την περίπτωση ο κύριος Ράπτης (πρόεδρος του συλλόγου) και οι συνεργάτες του άφησαν τις οπαδικές φρασεολογίες και δανείστηκαν κάτι απ’ το ”πνεύμα” των μεσημεριανών εκπομπών! Βέβαια ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής απάντησε επί του θέματος λέγοντας: ”Ήμουνα, είμαι και θα είμαι «πολιτικός αυτουργός» κάθε ηθικής και τίμιας διεκδίκησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, των συναδέλφων μου και των φίλων μου.”

Εμείς δε θα μπούμε στη διαδικασία της πόλωσης και των διχαστικών αντιλήψεων. Η απορία μας όμως είναι η εξής: Γιατί στην ανακοίνωση αναφέρεται μόνο το όνομα του κυρίου Σταμάτη; Απ’ότι γνωρίζουμε υπάρχουν και άλλα δημόσια πρόσωπα που έχουν εκφράσει την ίδια άποψη, αλλά δυστυχώς δεν τους αναφέρουν! Όσον αφορά τον κ. Σταμάτη έχει απ’την αρχή εκφράσει σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αγρινίου. Βέβαια, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο ίδιος δείχνει μαχητικότητα επί του θέματος, αφού επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου στις επερχόμενες εκλογές. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.