Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Το Ε.Κ.Αγρινίου για τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της

Το Ε.Κ.Αγρινίου για τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της

imgres25Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου είναι η εξής:

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις δολοφονικές επιθέσεις  της ναζιστικής οργάνωσης «Χ.Α.»  σε βάρος  συναδέλφων συναγωνιστών του ΠΑΜΕ , μελών του Κ.Κ.Ε. κι άλλων αγωνιστών  αντιφασιστών  στις συνοικίες  του Πειραιά,  που είχαν σαν αποτέλεσμα  τον τραυματισμό των μελών του Κ.Κ.Ε.  και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ,καταγγέλλει στους εργαζόμενους  και το λαό της περιοχής  τη δολοφονική  εγκληματική δράση  της ναζιστικής  «Χ.Α.»  που σα στόχο  έχει το εργατικό κίνημα και τη δράση  του , προσφέροντας  τις υπηρεσίες της στο αστικό σύστημα όποτε  και όταν της ζητηθεί.

Η Χ.Α. δεν είναι κάτι έξω από τα πλαίσια  του αστικού πολιτικού συστήματος. Παρ’ όλες τις προσπάθειες  τους να διαφοροποιηθεί  οι ενέργειές της επιβεβαιώνουν τη στήριξή του. Άλλωστε ιστορικά ο ναζισμός αναρριχήθηκε  στην εξουσία μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με επιλογή των μονοπωλίων , εκμεταλλευόμενος  τη λαϊκή οργή  και αγανάκτηση  που προκάλεσαν , σε συνθήκες οικονομικής κρίσης  , τόσο τα φιλελεύθερα όσο και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα .

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. και τα ταξικά σωματεία αρκετές φορές  το προηγούμενο διάστημα , απευθυνόμενο σε κάθε κλάδο , σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά , ξεκαθάρισαν το χαρακτήρα και τη δράση  της εγκληματικής οργάνωσης  και καλούσαν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση  και όταν χρειάστηκε πήραν και μέτρα

Η Χ.Α. και η ναζιστική   δράση της δεν αντιμετωπίζεται με θεωρία και σχήματα για  «συνταγματικά», «κοινοβουλευτικά»  , «δημοκρατικά» τόξα στα πλαίσια του αστικού συστήματος . Για την αντιμετώπισή της  χρειάζεται η οργάνωση της πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος , της νεολαίας , για να απομονωθούν  οι εγκληματίες παντού , σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο , σε κάθε γειτονία,  όπου και αν εμφανίζονται.

Αυτοί  που όπλισαν τη Χ.Α. μένουν στο απυρόβλητο . Η εργατική τάξη  και τα άλλα λαϊκά στρώματα  πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση , να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια συνολικά στις πολιτικές  της κυβέρνησης – Ε.Ε.- κεφαλαίου . Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία και να οργανώσουν την πάλη τους  ενάντια στη δικτατορία  των μονοπωλίων που  γεννά και οπλίζει  τέτοια ναζιστικά μορφώματα  σαν τη Χ.Α.

Στο φασισμό  την καταλυτική απάντηση μόνο η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της  μπορούν να δώσουν, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις , μέσα από την πάλη τους , για την κατάκτηση της δικιάς τους εξουσίας , καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το Δ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.