Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Ε.Κ.Α., ΠΑΜΕ και Λαϊκή Συσπείρωση καλούν σε απεργία και συγκέντρωση

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε για αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου η Γ.Σ.Ε.Ε ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζομένους της περιοχής να πάρουν μέρος σε αυτή και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου: Το Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής  να πάρουν μέρος στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 13 Ιούνη .Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης που με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κλείνει την ΕΡΤ.Καλεί την εργατική τάξη  και το λαό της περιοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ώρα 10,30 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας.


           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ

Στην Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ στις 10.30 π.μ.

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .

 

Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν, τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.

-Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών

-Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών

-Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

– Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει

δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

 

Οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι μόνοι τους αυτή τη στιγμή, δεν θα είναι μόνοι τους και αύριο γιατί η υπόθεση ΕΡΤ, η υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού.

 

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου

H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ καταγγέλλει την αδίστακτη τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που για άλλη μια φορά με την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κλιμακώνει την επίθεσή της, κλείνοντας τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ, καλούμε όλους τους εργαζομένους της περιοχής μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους και να απαιτήσουμε την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η υπόθεση της ΕΡΤ, η υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού, όλων των εργαζομένων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ’ αυτήν.

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!! Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .

ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Να μην σκύψουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

Η ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει στον ελληνικό λαό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας. Μπορεί ο καθένας να έχει παρατηρήσεις για να βελτιωθεί, για να αναπτυχθεί η ποιότητα της ενημέρωσης κ.λπ., όμως αυτά τα συζητάμε. Αυτό που δεν μπορούμε να συζητήσουμε είναι να παραδώσουμε βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο αυτό που λέγεται δημόσια ενημέρωση, δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Είναι μια απαράδεκτη απόφαση που πρόκειται για συνέχεια του δόγματος «νόμος και τάξη» μια διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια όλο και περισσότερων ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Καταδικάζουμε επίσης για άλλη μια φορά την απαράδεκτη, την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε λουκέτο την ΕΡΤ, που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ένα έμψυχο δυναμικό που είναι και έμπειρο, είναι καταρτισμένο, μπορεί να αναπτύξει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μπορεί να συμβάλει στην ποιοτική ενημέρωση του ελληνικού λαού αλλά και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, η καθημερινή ψυχαγωγία, που πρέπει να μπαίνει στο σπίτι του κάθε εργαζόμενου, της κάθε λαϊκής οικογένειας.

Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος. Καμιά ηττοπάθεια. Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος. Ταξική ενότητα-οργάνωση-αγώνας-λαϊκή αντεπίθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

” Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου … “

Aγρίνιο 12 Ιούνη 2013

Μπέρτολτ Μπρεχτ

 

                                                                                     

 


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.