Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Το Θέρμο δέχεται την Άνω Μακρυνού…

29413_104171822960496_3920545_nΤο αίτηµα του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Άνω Μακρυνούς, της Δηµοτικής Ενότητας Μακρυνείας του Δήµου Αγρινίου, για ένταξή της στο Δήµο Θέρµου απασχόλησε σε πρόσφατη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Θέρμου και η απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Κάτοικοι του χωριού της Μακρυνείας επικαλούμενοι διάφορα ζητήματα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) επιδιώκουν την απόσχισή τους από το διευρυμένο δήμου Αγρινίου και την προσάρτησή τους στον όμορο του Θέρμου και το συμβούλιο της κοινότητας πήρε σχετική απόφαση στις 2 Σεπτέμβρη .  

Ειδικότερα ζητούν τη  µεταδηµότευση της Κοινότητάς για λόγους που « έχουν σχέση µε καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων» όπως ανέφεραν, τονίζοντας παράλληλα  πως το χωριό διατηρεί παραδοσιακά ισχυρούς δεσµούς επαγγελµατικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς, περισσότερο µε το Θέρµο και λιγότερο µε το Αγρίνιο.

Το αίτημά συζητήθηκε στο Θέρμο με εισηγητή τον δήμαρχο Θ.Πορφύρη που αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης. Όπως αναμενόταν το δημοτικό συμβούλιο Θέρμου αποδέχθηκε και συμφώνησε με το αίτημα.

Κατά καιρούς διακινήθηκαν σενάρια και για άλλες κοινότητες της περιοχής, πως προτίθεται να διεκδικήσουν μεταδημότευση χωρίς ωστόσο αυτό να συμβεί. Μόνη η Άνω Μακρυνού πάντως πήρε την απόφαση προκαλώντας απορίες στη δημοτική αρχή Αγρινίου που θεωρεί ότι δεν συντρέχουν λόγοι για αυτή τη στάση της.  Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει αν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση δεδομένου ότι η Κυβέρνηση δεν δείχνει σπουδή να επιφέρει αλλαγές στα γεωγραφικά όρια αν και υπήρχε αυτή η πρόβλεψη για αποκατάσταση αδικιών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.