Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Το κακό μας..το μυαλό..

Το κακό μας..το μυαλό..
Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη(δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ)
Είμαι κι εγώ ανάμεσα στους πολλούς που έχω γράψει και πει τα χείριστα για το οδικό δίκτυο του νομού, άλλωστε το έχω δει από την καλή του και την ανάποδη στα δέκα χρόνια που έρχομαι στο Αγρίνιο από την Αθήνα τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
Βγαίνοντας λοιπόν από τη γέφυρα πρόσφατα ή από το καράβι παλιότερα, ο οδηγός έχει να αντιμετωπίσει πρωτίστως την Παλιοβούνα. Και βέβαια ο δρόμος είναι αυτός που όλοι ξέρουμε, οι οδηγοί όμως; Και αυτοί είναι όπως τους έχουμε όλοι μας δει να συμπεριφέρονται στο δρόμο και να επιχειρούν προσπεράσεις στην Παλιοβούνα, ενώ η ορατότητα είναι μηδενική και υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί το αυτοκίνητό σου είτε πάνω στα βράχια είτε στη δροσιά της θάλασσας!
Επειδή ολόκληρο το εθνικό δίκτυο του νομού είναι επιεικώς απαράδεκτο και επειδή οι πολιτικοί του νομού μας σφυρίζουν αδιάφορα, είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τα ατυχήματα με το να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Όλοι εκνευριζόμαστε όταν έχουμε την «τύχη» να πετύχουμε νταλίκα σε σημεία που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε, αλλά αξίζει το ρίσκο να προσπεράσουμε με κίνδυνο να τραυματιστούμε και να είμαστε και υπεύθυνοι για τον τραυματισμό που θα έχει και αυτός την «τύχη» να κινείται στο αντίθετο ρεύμα και δε φταίει τη δεδομένη στιγμή;
Εξάλλου λίγα χρόνια υπομονή χρειάζεται μέχρι να κατασκευαστεί η Ιονία Οδός.

Όσο για το επαρχιακό δίκτυο, εκεί χρειάζεται πολλή υπομονή, γιατί πολύ απλά εκεί δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ , άλλωστε η τοπική αυτοδιοίκηση έχει δώσει δείγματα γραφής χρόνια τώρα!

Καλό Πάσχα με λιγότερα ατυχήματα(( Σαν διαφήμιση του Υπουργείου Μεταφορών δεν ακούγεται;))

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.