Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Το ΚΔΑΠ- MEA Ναυπακτίας στις εγκαταστάσεις του ιππικού συλλόγου

Το ΚΔΑΠ- MEA Ναυπακτίας στις εγκαταστάσεις του ιππικού συλλόγου

Το απόγευμα της 2/6/2015 το ΚΔΑΠ Ναυπακτίας επισκεφθηκε τις εγκαταστάσεις του ιππικού συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας για μια γνωριμία και βόλτες των παιδιών με τα άλογα.

SAM_0967Ήταν ένα ξεχωριστό απόγευμα όπου μέλη του ιππικού και παιδιά του ΚΔΑΠ Ναυπακτίας πέρασαν θαυμάσια. Όλα τα παιδιά ανέβηκαν στις φιλόξενες ράχες της Ζήνας και της Χαράς αλλά και στην άμαξα που έσερνε ο Έκτωρας του Παντελή Ρήγα. Η ειδικός στην θεραπευτική ιππασία και την ιπποθεραπεία κα Σακελαρίου Αλεξάνδρα κατάφερε να βάλει στα άλογα ακόμα και τα πιο διστακτικά παιδιά και όπως αποδείχθηκε δεν ήθελαν να σταματήσουν τις βόλτες.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν πολύ μεγάλος και δικαίως μιας και τα άλογα μέσο της θεραπευτικής ιππασίας συμβάλουν τα μέγιστα στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ, πράγμα που το έχουν δείξει πολλές έρευνες αλλά και βλέπουμε στην πράξη από παιδιά που κάνουν συνεδρίες. Χειροκρότησαν δυνατά την Ζήνα και το Γιώργο Δημητρίου όταν με την Ζήνα πήδησε εμπόδια και έδειξε στα παιδιά τις ικανότητες του αλόγου. Στο τέλος της επίσκεψης η κα. Σακελαρίου μίλησε στους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ και στα παιδιά για την χρησιμότητα της επαφής με τα άλογα αλλά και γενικότερα με τα ζώα και εξήγησε τον τρόπο που το άλογο βοηθά στην αποκατάσταση κινητικών προβλημάτων αλλά και της ψυχικής ισορροπίας. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και τα μέλη του ιππικού που βρέθηκαν εκεί καθώς και η εκπαιδεύτρια μας ευχαρίστησαν τον κ. πρόεδρο Νούλα Κωνσταντίνο και τους υπολοίπους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους και την εμπιστοσύνη. Από την πλευρά του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ των εκπαιδευτικών και των παιδιών, ο κ. Νούλας μετέφερε θερμές ευχαριστίες σε όλους μας για την φιλοξενία και ευχήθηκε να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο παρά τις δυσκολίες. Ελπίδα και ευχή όλων μας ήταν να είναι σύντομα η επόμενη παρόμοια συνάντηση για να αντλήσουμε χαρά από την χαρά των παιδιών.

Επόμενη δράση είναι για τις 19-20-21/6/2015 και περιλαμβάνει έφιππη  εκδρομή 120 χιλιομέτρων στην ορεινή Ναυπακτία . Η διαμονή γίνεται σε  σκηνές στο δάσος. Μια φανταστική εμπειρία για αναβάτες αλλά και φίλους  του βουνού με μηχανές ή 4Χ4 που μοιράζονται μαζί μας την ομορφιά της   φύσης.  Ο χάρτης της φωτογραφίες είναι κατατοπιστικός.

xartis

http://www.nafpaktiahorses.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.