Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Το λιώσιμο των πάγων…θα δώσει την λύση στην “κόντρα” Αγρινίου-Μεσολογγίου

aitoloakarnaniameltice

Η κυκλοφορία του video του National Geographic στο διαδίκτυο για το υποθετικό σενάριο το τι θα γίνει αν λιώσουν οι πάγοι , δίνει την απάντηση στη βαρύγδουπη κόντρα Αγρινίου-Μεσολογγίου που αναβίωσε στην φτωχή πολιτική ρητορική του Nομού μας.

Όπως μπορείτε να δείτε, αν λιώσουν οι πάγοι, η κόντρα ….εξαφανίζεται γιατί πολύ απλά η μισή Αιτωλοακαρνανία με υψόμετρο -65 μέτρα καλύπτεται με νερό. Με το παρόν σενάριο όμως δεν γλιτώνουν ούτε οι περιοχές με 90 υψόμετρο καθώς οι λίμνες θα υπερχειλίσουν-εκτός και αν το μπλε του χάρτη έγινε λόγω υπερβάλλοντος ζήλου από το National Geographic.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;;; Πολύ απλά η Αιτωλική Πεδιάδα, οι Οινιάδες, μαζί με το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο…. εξαφανίζονται. Μιας που οι πάγοι αργούν να λιώσουν, δίνουν την ευκαιρία στους …κλιματικούς πρόσφυγες να μετοικήσουν(!) έγκαιρα  και να ιδρύσουν νέες αποικίες -πόλεις που θα διεκδικήσουν ξανά το χρίσμα της πρωτεύουσας (sic) πόλης: Στα βουνά του Αρακύνθου, του Ξηρομέρου, του Θέρμου, των Παρακαμπυλίων ή του Ινάχου ή όπου τελοσπάντων διασωθεί χέρσο έδαφος σύμφωνα με τον χάρτη.

Εκεί μπορούν με την ησυχία τους να αναβιώσουν την κόντρα τους…χωρίς τον φόβο των πάγων. Όπως τα …αρχαία χρόνια που η Πλευρώνα  ή το Θέρμο δεν βρισκόταν ακριβώς εκεί που είναι τώρα.

Και για να σοβαρευτούμε:

Καλύτερα οι πάγοι να μη λιώσουν, γιατί πολύ απλά χρειάζονται να μπουν εκεί τέτοιες κόντρες. Ο πολιτικός, ο εκπρόσωπος φορέα, ο αυτοδιοικητικός παράγων  που θα το απαξιώσει τελείως, αυτός θα είναι και ο κερδισμένος. Ας δοθεί βάση σε άλλα ζητήματα, όπως στην ισόποση κατανομή έργων από την Περιφέρεια, τα σχέδια της νεάς κυβέρνησης για την Αιτωλοακαρνανία κ.α. Αυτή είναι η ουσία. Τα υπόλοιπα…για τους πάγους.

Γιατί τότε δεν θα πνίξουμε αλλά… θα πνιγούμε…όχι προφανώς στην επιστημονική φαντασία του National Geographic …αλλά στα προβλήματα μας!

Αφιερωμένα η εικόνα και το παρακάτω βίντεο.

Άγριος

 

greece_ice_melt

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.