Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Το μήνυμα θα είναι πιο ηχηρό με ψυχραιμία χωρίς “εμφυλίους”

dimoskopisi-630x400Το Δημοψήφισμα αν γίνει τελικά με συγκεκριμένα ερωτήματα και συγκεκριμένες ερμηνείες και εφόσον δεν υπάρχει κάποια υπαναχώρηση των δανειστών θα είναι μια κομβική επιλογή.

Οι περισσότεροι είναι αποφασισμένοι το τι θα κάνουν.  Δεν παίρνουν ούτε από προπαγάνδες ούτε από κουβέντες. Και καλά κάνουν.

Από εκείνο που όλοι παίρνουμε είναι Η ψυχραιμία. Ο πανικός είναι κακός οδηγός για οποιαδήποτε κίνηση. Κανείς δεν θα βγει ευνοημένος αν κάνει ότι κάνει η μάζα. Να θυμίσουμε ότι ανησυχία  υπήρξε και άλλες εποχές όπως το 1974 (εισβολή στην Κύπρο), το  1987 (Σισμίκ) και το 1996 (Ίμια). Πρωταγωνιστής τότε δεν ήταν η Ευρώπη αλλά η Τουρκία. Αρκετοί  σπεύδαν σε αγορές ή τράπεζες  αλλά  όλα βρήκαν το δρόμο τους στη συνέχεια

Δεν χρειαζόμαστε άλλες εντάσεις και άλλους εμφυλίους. Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω. Ακόμα και αν οι άνθρωποι της καθημερινότητα μας ή ο γείτονας μας ψηφίσει το αντίθετο από εμάς δεν πρέπει να πλακωθούμε μαζί τους ή να τους κατατάξουμε σε προδότες  γιατί αύριο πάλι στην καθημερινότητα μας θα είναι και μαζί με αυτούς  θα την χτίσουμε. 

Ας μην παίξουμε κανένα παιχνίδι του “διαίρει και βασίλευε”.

Αν γίνουν όλα με τον πολιτικό πολιτισμό που αρμόζει, να είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό και θα δώσει τα κατάλληλα μηνύματα εκεί που πρέπει.

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.