Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

«Το μόνο που δε διορθώνεται είναι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ»

Η επίσκεψη Καστανίδη στο Αγρίνιο

 

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα πρόεδρος της Κ.Ο. της Κοινωνικής Συμφωνίας κ. Χάρης Κατσανίδης και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην παλιά αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Προηγουμένως συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης κ. Παύλο Μοσχολιό και με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου κ. Λεωνίδα Υφαντή καθώς χαίρει της εκτίμησης του δικηγορικού κόσμου της περιοχής για τον καθοριστικό του ρόλο στο Εφετείο του νομού.

Ο κ. Καστανίδης εντυπωσίασε με την τοποθέτησή του ότι το δημοψήφισμα που επρόκειτο να γίνει στη χώρα και το οποίο έφερε στην εξουσία Βενιζέλο-Σαμαρά-Παπαδήμο απετράπη από τους τραπεζίτες και ένα σύστημα των ΜΜΕ, που συνέπλευσε με αυτούς, κατηγορώντας όμως τον κ. Παπανδρέου ότι δεν επέμεινε και ότι δεν παρέμεινε στη Βουλή μέχρι να χάσει τη δεδηλωμένη.

«Το χειρότερο σενάριο για τη χώρα θα είναι η δυνατότητα μα συγκυβερνήσουν το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ.» δήλωσε, ενώ για τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς έκανε λόγο μόνο για προοδευτικές συμμαχίες, που μπορούν να έχουν ως συνεκτικό ιστό την κεντροαριστερά της Κοινωνικής Συμφωνίας, η οποία δεν έχει μέσα της στείρα άρνηση αλλά έτοιμο σχέδιο. Κάτι που, όπως είπε, δεν έχουν ούτε η Ανανεωτική Αριστερά ούτε η Παραδοσιακή Αριστερά.

Ο κ.  Καστανίδης χαρακτήρισε τις εκλογές που έρχονται τις πιο κρίσιμες για τη χώρα γιατί κρίνεται η τύχη της. Κατηγόρησε όσους συνέπραξαν στο Μνημόνιο ότι αφαίρεσαν 7,5 δις από μισθούς και συντάξεις μόνο φέτος ενώ θέλουν άλλα 11,5 δις από την ίδια πηγή. Ακόμη ότι το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων πήγε ήδη στα 9,1 δις με κίνδυνο για τις ίδιες τις συντάξεις.

Παρουσίασε ως λύση τα ισοδύναμα μέτρα, που προσπαθούν κάποιοι να αποδομήσουν, λέγοντας ότι 1,5 δις το χρόνο δίνει το δημόσιο μόνο για ενοίκια ενώ έχει ιδιόκτητους χώρους. Όπως ανέφερε «ο πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι με το 2ο Μνημόνιο η Ελλάδα παραιτήθηκε από την ασυλία της, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για κατάργηση των ρυθμίσεων προς ταμεία και εφορίες με κατάσχεση περιουσιών».

Τόνισε, δε, ότι εκβιάστηκε η χώρα δυο φορές, μια με το δημοψήφισμα και μια με την κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν πρέπει να επιτρέψει και τρίτη. «Δεν πρέπει να παίξουμε στα ζάρια το μέλλον της χώρας» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις χαρακτήρισε όνειδος για τη χώρα το ενδεχόμενο να μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας όπου η αγροτική παραγωγή θα αλλάξει το χάρτη της αντί να πηγαίνει για τις επιδοτήσεις, ενώ αποκάλυψε ότι ακόμη και ο Σαρκοζί για τη σιδηρά πειθαρχία που επιθυμεί η Γερμανία έχει ανακοινώσει ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα στο τέλος του 2012 αν εκλεγεί.

 

 

 

Γ.Σ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.