Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Το πάθημα να γίνει μάθημα

Το πάθημα να γίνει μάθημα
ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ

Ο Παναιτωλικός και με νωπές ακόμη τις μνήμες της ήττας – σοκ της περασμένης Κυριακής από την Καλλονή οφείλει να μην επαναλάβει τόσο την τραγική εμφάνιση της πρεμιέρας όσο και τα λάθη που τον οδήγησαν στην εντός έδρας ήττα. Μπορεί ο Βύζας να φαντάζει ως μέγεθος και ως ομάδα πολύ κατώτερη από αυτή του Παναιτωλικού, αυτό όμως πάντα ελλοχεύει τον κίνδυνο της… επανάπαυσης από πλευράς αγρινιωτών, κάτι που μπορεί να κοστίσει.
Με δεδομένο ότι οι αντίπαλοι θα έρθουν στο Αγρίνιο να παίξουν ένα αμυντικό έως καταστροφικό παιχνίδι καθυστερήσεων, τα «καναρίνια» πρέπει να μπουν πολύ δυνατά στον αγώνα επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ που θα αναγκάσει τους αντιπάλους να ανοιχτούν, κάνοντας το έργο του πιο απλό.
Οι προσωπικές μονομαχίες πρέπει να κερδηθούν αυτή τη φορά κατά κράτος από πλευράς παικτών του Παναιτωλικού και αυτό πιθανότατα να είναι ένα από τα κλειδιά του συγκεκριμένου αγώνα καθώς η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι δεδομένη και ο παράγοντας έδρα θα παίξει κι αυτός το δικό του ρόλο.
Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους –και ειδικά οι οργανωμένοι- οφείλουν να αφήσουν στην άκρη τη διαμάχη τους με τον πρόεδρο Φ. Κωστούλα και να έρθουν στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό τους μόνο τη στήριξη προς την ομάδα και τίποτε περισσότερο.
Άλλωστε στη φετινή πολύ δύσκολη προσπάθεια επανόδου του Παναιτωλικού στη Super League δεν περισσεύει κανείς και κάθε λάθος πληρώνεται πολύ ακριβά και κοστίζει στην ίδια την ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αν οι παίκτες έχουν το μυαλό τους μόνο στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις… εξέδρες και βγάλουν την ποιότητα που έχουν στο χόρτο, τότε το πρώτο τρίποντο θα έρθει, καθώς το πάθημα της πρώτης αγωνιστικής έγινε ένα πολύ καλό μάθημα για την ομάδα του Ν. Καραγεωγίου, κάτι που φάνηκε πρόσφατα και στην Καβάλα με τον Παναιτωλικό να παρουσιάζει ένα σαφώς διαφορετικό προς το καλύτερο πρόσωπο.

Π.Κ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.