Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Το πεπρωμένο του Αγρινίου να χάνει τους ευεργέτες του δύο φορές

nosokomeiotsikniaΘλίψη προκάλεσε ο θάνατος της Ελένης Τσικνιά, που μαζί με τον αείμνηστο   σύζυγο της Σπύρο Τσικνιά  υπήρξαν δωρητές της έκτασης στην οποία ανεγέρθηκε το νέο νοσοκομείο Αγρινίου και δώρισαν και πτέρυγα στο παλαιό.

Συμπτωματικά τις προηγούμενες μέρες στο Πάρκο εκλάπη  η προτομή της Χαρίκλειας Παπαστράτου, άλλης μιας ευεργέτιδας της πόλης μας.

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η βιολογική απώλεια ενός ανθρώπου με εκείνη μιας μπρούντζινης προτομής.

Κι όμως έχει: Το Αγρίνιο είναι καταδικασμένο να χάνει τους ευεργέτες του δύο φορές. Η πρώτη φορά είναι βιολογικό επακόλουθο της ζωής. Η δεύτερη δυστυχώς δεν είναι βιολογικό αλλά κοινωνικό επακόλουθο, εκείνο της μνήμης.

Η κλοπή της προτομής θύμισε προ ημερών ότι οι ευεργέτες σε κάποιες συγκυρίες είναι καταδικασμένοι  δις εις θάνατον. Ο δεύτερος έχει αίτιο την αμνησία. Αυτή είναι και ο ηθικός αυτουργός της πράξης αυτής. Και φυσικά η εγκατάλειψη του χώρου του Πάρκου που η ευθύνη βαραίνει πολλούς, τους “ορθόδοξους” αλλά ιδίως τους “διαμαρτυρόμενους”…

Το πρόσφατο παράδειγμα αυτό της αμνησίας  αναφέρεται από το συντάκτη του άρθρου σήμερα, την θλιβερή αυτή ημέρα της απώλειας της ευεργέτιδος για ένα και μόνο λόγο.  Για να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για την κοινωνική αμνησία.

Και για αυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να πάρει το νοσοκομείο το όνομα των  ευεργετών του…

Άγριος

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. v.kont

    Το ελάχιστο είναι αυτό.Ο νέος διοικητής θα πρέπει να το δρομολόγηση άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.Νοσοκομείο.ΣΠΥΡΟΣ και ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΚΝΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.