Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας

Το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας

Οι ξενώνες του Γ.Ν.Α. «Αργώ» και «Ίριδα» λειτουργούν στην πόλη του Αγρινίου και σήμερα φιλοξενούν 26 άτομα συνολικά.

Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου
Γραφείο Διοικητού

Το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου έχει αναπτύξει από το 2011 δύο Ξενώνες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και τρία προστατευμένα διαμερίσματα στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
Οι ξενώνες του Γ.Ν.Α. «Αργώ» και «Ίριδα» λειτουργούν στην πόλη του Αγρινίου και σήμερα φιλοξενούν 26 άτομα συνολικά. Σε συνεργασία με τους ενοίκους έχει διαμορφωθεί μια δυναμική φιλοσοφία ζωής που στηρίζεται:
• Στην ελεύθερη διαχείριση του προσωπικού χώρου και χρόνου.
• Στη διασφάλιση και εφαρμογή κανόνων ομαδικής διαβίωσης
• Στην εναρμόνιση της ζωής του ξενώνα με τους ρυθμούς της κοινωνικής πραγματικότητας.
• Στις ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες που προάγουν ρυθμούς την ψυχολογική τους υποστήριξη και την ανεξαρτοποίησή τους.
Επίσης έχουν αναπτυχθεί τρία προστατευμένα διαμερίσματα στα οποία διαμένουν οκτώ άτομα. Η ψυχοκοινωνική φροντίδα που παρέχεται έχει σκοπό την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ανεξαρτησίας και αυτονομίας των ατόμων ώστε να λειτουργήσουν στην κοινότητα με επιτυχία και στόχο την πλήρη διαβίωση.
Το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» είναι ένα πρόγραμμα ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και που η πλειονότητα των κατοίκων της πόλης του Αγρινίου και των φορέων του νομού αποδέχτηκε και υποστήριξε.
Οι ένοικοι των δομών γιόρτασαν την επέτειο των δέκα χρόνων με γλέντι στο οποίο ήταν προσκαλεσμένοι εργαζόμενοι των δομών και συνεργάτες από φορείς της κοινότητας.

Ο Διοικητής

Γιάννης Μπίνας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.