Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Το πρώην Ειρηνοδικείο νέα στέγη του Α.Τ.Κατούνας;

Το πρώην Ειρηνοδικείο νέα στέγη του Α.Τ.Κατούνας;

KATOYNA ASTYNOMIAN XIROMERONEWS 2013 Συνεδρίασε σήμερα το βράδυ, το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Κατούνας και  αποφάσισε την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην Ειρηνοδικείου (το υπόγειο και ο διπλανός αποθηκευτικός χώρος) για να στεγαστεί το Αστυνομικό τμήμα Κατούνας.
Ο πρόεδρος της Κατούνας  Κώστας Κασούρας και οι παρόντες τοπικοί σύμβουλοι Λίτσος Βαγγέλης και Νώντας Σαμαντάς τόνισαν ότι πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του το Α.Τ. Κατούνας που αστυνομεύει όλη την περιοχή του τέως Δήμου Μεδεώνος και Φυτειών και προκειμένου να εξακολουθήσει να λειτουργεί προτείνουν την δωρεάν παραχώρηση για 10 χρόνια του κτηρίου του πρώην Ειρηνοδικείου που βρίσκεται στο Δημαρχιακό μέγαρο Μεδεώνος.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ψηφιστεί στο προσεχή Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και στη συνέχεια θα επικυρωθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση και όλοι οι κάτοικοι τονίζουν ότι πρέπει να γίνει σύντομα γιατί αν καθυστερήσουν θα καταργηθεί το τμήμα και θα είναι πολύ βαρύ πλήγμα στην ζωή και την ασφάλεια της κοινωνίας της Κατούνας, αφού έχει σημαντικό έργο στη μέχρι τώρα δραστηριότητά του.
Να σημειώσουμε ότι αφορμή για την παραχώρηση του κτηρίου ήταν επιστολή που απέστειλε ο Αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας Ανδρέας Αποστολόπουλος προς τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας με αίτημα στα πλαίσια της μείωσης των δαπανών των υπηρεσιών και ότι επιβάλλεται η ανεύρεση δημοσίων κτιρίων για τη στέγαση της Αστυνομίας.
Να τονίσουμε ότι η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την παραχώρηση κτηρίου στον Αστυνομικό Σταθμό Παλαίρου, ο οποίος δεν λειτουργεί και θα του παραχωρηθεί για στέγαση χώρος στο πρώην Δημαρχείου Παλαίρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.