Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Το “χορό” της επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Θάνος Μωραΐτης

moraitis1με επίθεση κατά της κυβέρνησης

Ο πιο επιφανής αλλά και πιο “έτοιμος” από τη γενιά των 40ρηδων σήκωσε το γάντι κατά του Χατζηδάκη στοχεύοντας στην ηγεσία του κόμματός του.

“Τα προσχήματα περί προαπαιτούμενων της τρόικας έχουν πλέον καταρρεύσει και γελοιοποιηθεί! Αντί να κάνουν αυτό που συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία…ζυγίσουν κοινωνικές ομάδες και μετράνε ‘κεφάλια-ψηφαλάκια’! Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους τι είναι…”.

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο Θάνος Μωραΐτης επιμένοντας στην πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο και καταγγέλοντας τον Κωστή Χατζηδάκη ως εκπρόσωπο του πελατειακού κράτους και συγκεκριμένων συμφερόντων. Κάλεσε δε και τους συναδέλφους του να πουν ‘όχι’ στην “εξευτελιστική διαδικασία για το κοινοβούλιο”.

Μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, ο πιο “ονομαστός” ίσως από τη γενιά των 40ρηδων του ΠΑΣΟΚ και κατά άλλους ο πιο φιλόδοξος να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην μετά τις ευρωεκλογές εποχή στο ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, επέλεξε να “χτυπήσει” στέλνοντας σαφές μήνυμα για τις προθέσεις του.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εδώ και καιρό κρατά σαφείς αποστάσεις από την πολιτική Βενιζέλου και ασκεί μία κριτική ρητορική απέναντι στις πράξεις της συγκυβέρνησης είναι γνωστό ότι προσπαθεί να προσελκύει δίπλα του στελέχη από όλες τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ (ομάδα των 11, ομάδα των 75, κλπ) δημιουργώντας τη δική του πλατφόρμα στήριξης.

Με δεδομένο, πράγμα στο οποιο συμφωνούν και οι προσεκτικότεροι παρατηρητές των πολιτικών ζυμώσεων στο χώρο της κεντραριστεράς ότι οι διπλές κάλπες του Μαΐου το πλέον πιθανό είναι ότι θα ανοίξουν τις διαδικασίες για τη νέα εποχή της Ελιάς αλλά και του ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιλέξει να διαφοροποιούνται από την κεντρική γραμμή, να βάζουν στο στόχαστρο τις επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου και να βάλλουν εναντίον όλων.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι και εκείνοι, ακόμα και μέσα από το παπανδρεϊκό μπλοκ, που πιθανολογούν ότι οι εξελίξεις μπορεί ακόμα και να προλάβουν τις κάλπες του Μαΐου, σε κάθε περίπτωση όμως θα ξεκινήσουν αμέσως μετά από αυτές και θα έχουν ως πεδίο αναφοράς την εκλογική βάση.

Ο Θάνος Μωραΐτης ούτως ή άλλως αποτελεί στέλεχος αποδεκτό και από το παπανδρεϊκό μπλοκ και από τοπικές οργανώσεις αλλά και από τη Νεολαία του Κινήματος από την οποία και προέρχεται. Η σημερινή του κίνηση λοιπόν, παίρνει ιδιαίτερο πολιτικό νόημα.

Πηγή: ysterografa.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Μαίρη Τ.

    Εσύ νοιάζεσαι περισσότερο για το κόμμα και τον εαυτό σου παρά για τα προβλήματα του τόπου σου! Να γίνεις αρχηγός του ΛΑΔΟΠΑΣΟΚ (από το ελιά και πασόκ)! Έτσι προτείνω να ονομάσεις το νέο σου κόμμα! Τι ελιά και βλακείες; Αν το καταφέρεις αυτό εγώ θα σου σφίξω το χέρι αν σε δω σε κάποια καφετέρια του Αγρινίου! Παλιότερα που ήσουν πιο νέος και δεν είχες όνειρα για αρχηγός κόμματος, ξέρεις πόσες θαυμάστριες είχες στο Αγρίνιο; Κι εγώ ήμουν μία από αυτές! Τώρα πήρε τη θέση σου ο Παπαναστασίου! Αλήθεια γιατί δεν ήρθες στην παρέλαση; Το έγραψα και στον Βαρεμένο αυτό. Είχες μυριστεί το φάσκελo; Και τι έγινε; Κι αυτοί που το έφαγαν, λες να κοκκίνισαν από ντροπή; Σιγά το ξεφτίλισμα! Μόνο από έναν τρελό το έφαγαν, όπως το διέδωσαν εδώ στο Αγρίνιο! Εμείς οι νομοταγείς πολίτες θα σε χειροκροτούσαμε, όπως κάναμε και με τους άλλους! Ήταν κι ωραία μέρα! Από την επόμενη άρχισαν και πάλι βροχές και φτώχεια! Πολλή φτώχεια Θάνο μου! Την ημέρα της 25ης Μαρτίου δεν το ήξερες ότι ούτε πεινάμε σαν Έλληνες ούτε γκρινιάζουμε ούτε διαμαρτυρόμαστε; Ας είναι καλά ο μπακαλιάρος Θάνο μου! Μη μας φοβάσαι υποψήφιε αρχηγέ, έχουμε γίνει προβατάκια πλέον! Δεν πειράζουμε κανέναν! Κι όποιος τολμήσει, συλλαμβάνεται αμέσως και πάει στον εισαγγελέα! Κι εμείς τον βαφτίζουμε τρελό κι επικίνδυνο! Κι αν κρατούσε κανένα μαχαίρι και σκότωνε κανέναν; Και πως ξέφυγε από την αστυνομία; Έλα μωρέ, ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ήταν! Αυτά λέγαμε εμείς τα πρόβατα, Θάνο μου! Και οι δημοσιογράφοι που τον έκοψαν τα ίδια έλεγαν! Γι’ αυτό σου λέω. Έχασες που δεν ήρθες! Άφησες και την ωραία με το μίνι μόνη με το βουλευτή του άλλου κόμματος! Είναι πράματα αυτά; Χάνονται κάτι τέτοια; Ωχ! Σαν πολλά δεν έγραψα; Συγγνώμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.