Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

“Το χρονογράφημα του Σαββάτου”

“Το χρονογράφημα του Σαββάτου”

kastrinosΠήγε ο Αντώνης ο προθυπουργεύων στη φράου Μέρκελ στο Βερολίνο, φάγανε και τον άμπακο σε γεύμα εργασίας, κι έπειτα δήλωσε απερίφραστα η Αρχικαγκελάριος ότι «η Ελλάδα σημείωσε εντυπωσιακή πρόοδο», μετά αναγνώρισε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, κάτι δηλαδή σαν μπράβο που είμαστε κορόιδα, και «ώχετο απιών» κατά το αρχαιοπρεπές ο Αντώνης ευχαριστημένος, δηλαδή έκοψε λάσπη και από κει παν κι οι άλλοι κατά την καθομιλουμένη.

Τώρα τι πήγε να κάνει; Να φωτογραφηθεί μετά της μαντάμ και να της πει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι και άλλα που πρέπει να γίνουν», και να παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να τον λυπηθεί όπως λέει ο Τσίπρας; Ποιος ξέρει;

Πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους, για να ενισχύσει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση και ότι «Είναι αξιοθρήνητος».

Κοιτάξτε όμως η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς επισκέφθηκε το Βερολίνο μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας ομολόγου του. Βέβαια τώρα κάποιος καχύποπτος θα αναρωτηθεί; Πως! Μας αγάπησαν ξαφνικά; Τους έκανε «μάγια» ο Σαμαράς.

Δυστυχώς η εξήγηση είναι πιο πεζή: Απλώς ήθελαν να τονίσουν και το είπε ξεκάθαρα εξ άλλου η «Αυτοκράτειρα» ότι «υπάρχουν θέματα που δεν έχουνε επιλυθεί πλήρως και ο προϋπολογισμός του 2014 είναι ένα πρόβλημα», και ότι: «Η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να κάνει μια επιτυχημένη προεδρία της ΕΕ» κατά τα δικά της πάντοτε δοκούν. Τώρα τι συμφωνίες κλείστηκαν κεκλεισμένων των θυρών; Ένας Θεός το ξέρει κι αυτό. Πάντως να ξέρεις: Μια μεγάλη οικονομική δύναμη δεν σταματάει ποτέ να ψάχνεται. Είτε για άλλες πηγές ενέργειας, είτε και για άλλο κέρδος γενικά.

Εν τοιαύτη περιπτώσει θα αναρωτηθεί κάποιος αφελής γιατί δεν μας δίνουν αυτή τη «ριμάδα» τη δόση και προφασίζονται διαφωνία με την τρόϊκα, να πάψουμε για λίγο να βγάζουμε αφρούς από τη στέρηση;

Μα άμα σταθούμε στα πόδια μας και στανιάρουμε, μπορεί σου λέει να γίνουμε πιο ζόρικοι. Ενδέχεται όμως κάποια στιγμή πως θα μας την δώσουν. Τι θα μας δώσουν δηλαδή! Απλά θα βρούν κάποιο τρόπο να βγάλουν το κεφάλι μας για λίγο από το νερό, να πάρουμε μια ανάσα, για να μας το ξαναβουτήξουν πάλι μέσα.

Γι’ αυτό σου λέω Πατριώτη, θυμάσαι τι είχε πει ο γέροντας ο Καραμανλής. « Εγώ σας έβαλα στην Ευρώπη, εσείς τώρα να μάθετε να κολυμπάτε».

Έμαθες τόσα χρόνια κολύμπι; Δεν έμαθες. Είχες τα «μπρατσάκια» που σου πασάρισε ο μακαρίτης ο Αντρέας.

Ε! Αυτό σου λένε τώρα οι Ευρωαρπάχτρες. Σκάσε τώρα και κολύμπα να σωθείς.

AGGELOKASTRONEWS. Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κώστας Παπαδόπουλος

    Οι περισσότεροι, δυστυχώς φίλε μου, έμαθαν να κολυμπάνε και πολύ καλά μάλιστα μέσα όμως στα κλεμμένα χρήματα. Αυτά που οι Ευρωπαίοι έστελναν για έργα κι ανάπτυξη. Σ’ αυτούς γιατί δεν αναφέρεσαι? Τι κάνουμε εμείς οι πολίτες τελικά για να επιστρέψουν τα κλεμμένα, όσοι τα έχουν και καλά κρυμμένα? ” Σκάστε και κολυμπάτε “λένε οι Ευρωπαίοι σε μας τους εξαθλιωμένους που καταντήσαμε ζητιάνοι στην ίδια μας την πατρίδα, που εξαρτιόμαστε ακόμα και γι’ αυτήν την επιβίωσή μας από φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αυτοί που πλούτισαν παράνομα, κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν κύριοι και κανείς δεν τους ενοχλεί. Καιρός είναι όλοι να περάσουμε απ’ τα λόγια στις πράξεις. Το φίδι απ’ την τρύπα ή θα το βγάλουμε όλοι μαζί ή θα μείνει εκεί κρυμμένο. Εγώ κάνω έκκληση να καταγγέλλουμε τα πάντα και τους πάντες. Κάνε κι εσύ το ίδιο κι όλοι όσοι γράφουμε. Αλλιώς θα είμαστε απλοί καλαμαράδες! Υ.Γ. Μπες στο agrinionews.gr (στήλη απόψεις, σελίδα 2) και διάβασε το άρθρο με τίτλο ” Ελεγκτικοί Μηχανισμοί, ατιμωρησία κι αντιπολίτευση απούσα “. Μπορεί και να είναι διαφωτιστικό για το ποιοι φταίνε τελικά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.