Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Το Facebook αλλάζει το εικονίδιο των φίλων

Ανάμεσα στις αλλαγές που ετοιμάζει το Facebook, στην επόμενη αναβάθμιση λογισμικού του, ξεχωρίζει η πιο… μικρή σε μέγεθος, αλλά όχι και σε νόημα.

855477_facebook_iconΤο εικονίδιο των φίλων, που ως τώρα είχε την γυναίκα πίσω από τον άνδρα, πρόκειται να αντικατασταθεί. Την θέση του θα πάρει ένα παρόμοιο εικονίδιο, μόνο που η γυναίκα θα είναι αυτήν την φορά από μπροστά, ενώ τα δύο άτομα θα εμφανίζονται στο ίδιο μέγεθος.

Μια αλλαγή που μπορεί να μην παρατηρήσει πολύς κόσμος, όμως έχει μεγάλη συμβολική σημασία.  Την πρωτοβουλία για αυτήν την κίνηση, πήρε η διευθύντρια Δημιουργικού της εταιρίας Caitlin Winner, η οποία μάλιστα επανασχεδίασε και την εικόνα.

Το ίδιο θα συμβεί και στα «Facebook Groups», όπου η εικόνα της γυναίκας θα τοποθετηθεί πλέον μπροστά από τους δύο άνδρες, και όχι πίσω δεξιά.

«Ως γυναίκα που έχει σπουδάσει σε ένα κολλέγιο θηλέων, ήταν δύσκολο να μην εστιάσω στον συμβολισμό του παλιού εικονιδίου. Η γυναίκα βρισκόταν κυριολεκτικά στη σκιά του άνδρα. Στην αρχή σκέφτηκα να σχεδιάσω γυναίκα και άνδρα σε ένα ενιαίο σχέδιο, όπου θα είχαν ίσο μέγεθος. Τελικά αποφάσισα να βάλω την γυναίκα μπροστά, σε ελαφρώς μικρότερο μέγεθος» δήλωσε η  Caitlin Winner.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.