Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

«Το Kick boxing δεν είναι βίαιο. Είναι μάχιμο!»

«Το Kick boxing δεν είναι βίαιο. Είναι μάχιμο!»

DSCN7008

Ο Master των πολεμικών τεχνών και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kick Boxing κ. Γιώργος Περγιάλης, βρίσκεται για ακόμη μία φορά φέτος στην πόλη του Αγρινίου. Αφορμή τώρα, οι προκριματικοί αγώνες  που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στον χώρου του εστιατορίου «Πιθάρι» στη Γιαννούζι, εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της WKF που θα διεξαχθεί το 2014 στην Πράγα.
Για τους προκριματικούς της Κυριακής, το Kick Boxing ως άθλημα στην Ελλάδα ,το μέλλον του αθλήματος αυτού στην πόλη του Αγρινίου, αλλά και για το βιβλίο του που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα, μίλησε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα την σήμερα ο κ. Περγιάλης.

Αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον κ. Γιώργο Στύλιο, διοργανωτή των αγώνων μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο «Μεγάλη Ελπίδα», αναφέρθηκε στον σκοπό τους αλλά και στα σημαντικά ονόματα του χώρου που θα παρευρεθούν στην πόλη με αφορμή αυτούς:   «Οι αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή είναι ερασιτεχνικοί και ημιεπαγγελματικοί, αλλά και… «επίκαιροι», γιατί θα έχουν δύο Ελληνορουμανικές συναντήσεις. Ελπίζω όπως έγινε πρόσφατα με την Εθνική μας στο ποδόσφαιρο να έχουμε και εκεί αντίστοιχες νίκες. Είναι μια διοργάνωση στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για την ανάδειξη νέων ταλέντων από την επαρχία. Στους προκριματικούς θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο τέως προπονητής του Μιχάλη Ζαμπίδη και σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής του Muay Thai  κ. Παύλος Καπώνης, ο Μεσογειονίκης στην WKF Florin Floriceanu και βέβαια το επιτελείο της διαιτησίας».

Σε άλλο σημείο ο κ. Περγιάλης αναφέρθηκε στη σημασία του Kick boxing ως άθλημα και στα όσα προσφέρει σήμερα σε αυτούς που παρακολουθούν μαθήματα, έστω κι ερασιτεχνικά: «Το άθλημα του Kick boxing είναι ευρέως διαδεδομένο. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό κυρίως μέσω του Μιχάλη Ζαμπίδη. Υπάρχουν σήμερα πολλά νέα παιδιά που κατακτούν πρωτιές και τίτλους σε διάφορα παγκόσμια πρωταθλήματα. Πέραν της άθλησης και την εκτόνωσης μέσω του Kick boxing μπαίνει κανείς στο πνεύμα της αυτοάμυνας. Τώρα που δυστυχώς οι εποχές είναι δύσκολες και επικίνδυνες καλόν είναι να γνωρίζουμε όλοι λίγη αυτοάμυνα. Έμπρακτη απόδειξη της ανάγκης αυτής είναι η αύξηση της συμμετοχής γυναικών στο άθλημα. Στους αγώνες της Κυριακής άλλωστε θα αγωνιστούν και δύο ζευγάρια γυναικών. Το άθλημα αυτό δεν είναι ακριβό. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και διάθεση. Το kick boxing φαίνεται βίαιο αλλά δεν είναι. Είναι μάχιμο. Και εμείς οι Έλληνες αυτό το έχουμε στο DNA μας! Μας αρέσει να αγωνιζόμαστε…»

Σε ερώτηση για το μέλλον του Kick boxing στην πόλη του Αγρινίου, ο master των πολεμικών τεχνών ανέφερε καταρχάς πως, από τους αθλητές που θα διακριθούν από τους προκριματικούς αγώνες στην επαρχία, όπως βέβαια και από αυτούς που θα γίνουν στο Αγρίνιο την Κυριακή, θα επιλεγεί η ομάδα εκείνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014 στην Πράγα και πως μια ακόμη διοργάνωση ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αγώνων θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην πόλη του Αγρινίου: «Πέραν από supervisor των αγώνων είμαι και εκλέκτορας και σκοπός των αγώνων είναι, μαζί και με τη βοήθεια του Γιώργου Στύλιου να εντοπίσουμε νέα ταλέντα, ώστε να έχουμε μια ακόμη διοργάνωση το καλοκαίρι όπου θα απονεμηθούν και τίτλοι Ελλάδος αλλά πιθανόν και ένας Μεσογειακός διεθνής τίτλος. Η διοργάνωση της Κυριακής θα σηματοδοτήσει αυτή την μεγάλη διοργάνωση ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αγώνων το καλοκαίρι».

Τέλος ο κ. Περγιάλης, μίλησε για το βιβλίο του «Μαχητικές διαδρομές» το οποίο κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα και αναφέρεται την 33χρονη ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα βιβλίο-αφιέρωμα στους  Έλληνες πρωταθλητές που θριάμβευσαν στα ring. Ο ίδιος ,απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου: «Το προλογεί ο Μιχάλης Ζαμπίδης και είναι ουσιαστικά ένα λεύκωμα με πάνω από 350 φωτογραφίες που σε ταξιδεύει σε εποχές που οι Έλληνες θριάμβευσαν. Μπήκα στη διαδικασία να γράψω το βιβλίο όταν μία από τις δύο «κολώνες» του kick boxing ,ο Σίμος Ζαχόπουλος, έφυγε από τη ζωή… Όταν άκουσα τα άσχημα νέα ήταν η απαρχή της σκέψης να αφήσω κάτι σαν φόρο τιμής στον αποθανόντα αλλά και στον σημερινό προπονητή των πρωταθλητών για το έργο που έχουν επιτελέσει».

Οι προκριματικοί αγώνες ξεκινούν στις 7:00 μ.μ την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο «Πυθάρι» και τους παρουσιάζει ο Γ. Χειμωνέτος.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης των αγώνων WKF στο Αγρίνιο, είναι τα sites agrinionews.gr, agriniopress.gr και η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γεγονός».

DSCN7011

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.