Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Τραυματίες αστυνομικοί από το Αγρίνιο στα επεισόδια της Πάτρας

Τραυματίες αστυνομικοί από το Αγρίνιο στα επεισόδια της Πάτρας
Στη φωτό (thebest.gr) το λεωφορείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας που δέχεται επίθεση

Ζημιές στο λεωφορείο

Στα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες στην Πάτρα, έξω από την  Πειραϊκή Πατραϊκή, τραυματίστηκαν και τέσσερις Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ακαρνανίας ενώ σημαντικές φθορές υπέστη το λεωφορείο που μετέφερε τη διμοιρία από το Αγρίνιο στην αχαική πρωτεύουσα.
Οι δυνάμεις από το Αγρίνιο έσπευσαν στην Πάτρα για να ενισχύσουν τις εκεί αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν την πρωτοφανή κατάσταση που προκάλεσε η δολοφονία ενός Έλληνα από τρεις αλλοδοπούς. Επι διημέρου το κτίριο της Πειραικής-Πατραικής στο οποίο βρίσκουν κατάλυμα πολλοί αλλοδαποί βρέθηκε στο επίκεντρο των επεισοδίων με αγανακτισμένους πολίτες αλλά και Χρυσαυγίτες να το πολιορκούν.
Η κατάσταση ξέφυγε και χθες εκτεταμένα ήταν τα επεισόδια στην Πειραϊκή Πατραϊκή, την Ακτή Δυμαίων και στη λιμενική ζώνη με άνδρες των ΜΑΤ να δέχονται επιθέσεις και να απαντούν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Στα επεισόδια τέσσερις Αιτωλοακαρνάνες αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά και τους παράσχεθησαν οι πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Αγρινίου τη νύχτα. Γενικότερα εξαιτίας των επεισοδίων αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ και πολλοί άλλοι  νοσηλεύτηκαν  με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της χρήσης δακρυγόνων. Ζημιές σημαντικές υπέστη και το λεωφορείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας από την επίθεση που δέχθηκε περίπου στις 8 το απόγευμα (φαίνεται στις φωτό και το video) ενώ πλέον οι αστυνομικοί του Αγρινίου επέστρεψαν στην έδρα τους.

Η κατάσταση στην Πάτρα επι διημέρου ήταν έκρυθμη εξαιτίας του θάνατο του 30χρονου  στις Ιτιές από αλλοδαπούς με αποτέλεσμα πολλοί ντόπιοι να ξεσηκωθούν για την έντονη παρουσία των μεταναστών. Ωστόσο η κλιμάκωση των επεισοδίων έγινε χθες με τα αχαικά μέσα να κάνουν λόγο για κάθοδο Χρυσαυγιτών από πολλές περιοχές στην Πάτρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.