Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Τρεις σε διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για την απόδραση

Τρεις σε διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για την απόδραση
Αποψη της Α.Δ. Ακαρνανίας απ’ όπου διεφυγαν οι δραπέτες, αφου εκοψαν κάγκελα παραθύρου των κρατητηρίων που διακρίνονται

Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για το σοβαρό συμβάν της απόδρασης κρατουμένων από τα κρατητήρια του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας σήμερα τα ξημερώματα. Όπως αναφέρει συνεχίζονται οι   αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δυο κρατουμένων, που απέδρασαν από τα κρατητήρια του Β΄ Αγρινίου ενώ  μαζί τους είχε αποδράσει ένας ακόμα κρατούμενος, ο οποίος συνελήφθη.
Συνελήφθη επίσης η μητέρα ενός από τους δραπέτες (του 22χρονου Έλληνα), γιατί όπως προέκυψε χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου του παρέδωσε μία λίμα
Εξάλλου με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ένας Ανθυπαστυνόμος και ένας Υπαρχιφύλακας και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δυο κρατουμένων, οι οποίοι σήμερα (19-3-2013), πολύ νωρίς το πρωί, μαζί με έναν ακόμα συγκρατούμενό τους, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου.
Πρόκειται για ένα 22χρονο ημεδαπό, ο οποίος κρατείτο για επαναμεταγωγή στον κ. Ανακριτή Αγρινίου και έναν 29χρονο Αλβανό, ποινική υπόθεση του όποιου θα εκδικάζονταν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο.
Μαζί με τους προαναφερόμενους απέδρασε και ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος κρατείτο για ποινικές αποφάσεις και λίγες ώρες μετά την απόδραση παραδόθηκε στους αστυνομικούς.
Οι τρεις κρατούμενοι, χρησιμοποιώντας μεταλλική λίμα έκοψαν τους τέσσερις πύρους συγκράτησης του εσωτερικού πλέγματος και ένα πύρο του εξωτερικού προστατευτικού κιγκλιδώματος του παραθύρου, εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου υπερπηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την αστυνομική έρευνα, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, προέκυψε ότι  ο 22χρονος δραπέτης προμηθεύτηκε μια λίμα κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου από την 49χρονη μητέρα του, η οποία εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη, κατηγορούμενη για συνέργεια σε απόδραση.
Επίσης συνελήφθησαν τρεις Αστυνομικοί για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια. Από αυτούς δυο εκτελούσαν υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων, αντίστοιχα, χθες το απόγευμα και ο τρίτος καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας κατά τη νυχτερινή βάρδια.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα ένας Αστυνόμος Α΄, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ένας Ανθυπαστυνόμος, αξιωματικός υπηρεσίας της νυχτερινής βάρδιας και ένας Υπαρχιφύλακας, που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων χθες το απόγευμα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.