Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Τριπόδης-Κοντομάρη διαμαρτύρονται για την παράσταση “Χάιντι”

Οι ηθοποιοί Χρ.Τριπόδης και Βίβιαν Κοντομάρη
Οι ηθοποιοί Χρ.Τριπόδης και Βίβιαν Κοντομάρη

Αναφορικά με την παιδική παράσταση “Χάιντι”  που προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στο  κηποθέατρο του  δημοτικού Πάρκου Αγρινίου ,αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου, οι ηθοποιοi Χρήστος Τριπόδης και Βίβιαν Κοντομάρη  κοινοποιήσαν στο agrinionews.gr ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας από την οποία ξεκαθαρίζεται ότι οι ίδιοι δεν ανήκουν στους πρωταγωνιστές της παράστασης. Αιτία της παρέμβασης τους είναι πως στο σχετικό δελτίο Τύπου, που στο Αγρίνιο διακινήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου, επισυνάφθηκαν και δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες τους, αν και πλέον έχουν αποχωρήσει από την παράσταση λόγω διαφωνιών τους με τους υπευθύνους του Μικρού Θεάτρου Λάρισας.

Από την επιστολή ο αναγνώστης ενημερώνεται για ένα ιστορικό του ζητήματος ενώ σημειωτέον πως φαίνεται πως όσα προηγήθηκαν ήταν η αιτία που το δελτίο Τύπου στο Αγρίνιο δεν αναφέρεται σε ονόματα των πρωταγωνιστών. Συνοδεύεται όμως από φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνει του δύο ηθοποιούς, προκαλώντας έτσι την αντίδρασή τους.

Αναλυτικά η επιστολή  :

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας

Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα στις 27 Ιουνίου ότι σε επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Τρικάλων (ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ), καθώς και σε πολλές γνωστές ιστοσελίδες των Τρικάλων αναφέρεται το όνομά μου καθώς και της συναδελφου μου Βιβιαν Κοντομαρη στη διανομή της παιδικής παράστασης του που θα ανέβει στην πόλη σας στις 2 Αυγούστου , παραγωγής του Μικρού Θέατρου Λάρισας που ανήκει στον πρώην μπασκεμπολίστα Δημήτρη Καράτζιο.Επικοινώνησα αμέσως με τον κύριο Καράτζιο και του ζήτησα εκ μέρους και της Β.Κοντομάρη να κατέβουν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις μιας και εγώ και η Β.Κοντομάρη, μετά το πέρας της γεμάτης προβλήματα συνεργασίας μας, την χειμερινή σεζόν στη Λάρισα,το κοινο της οποιας κι ευχαριστούμε για τον τροπο που μαςαγκάλιασε,ουδέποτε συμφώνησαμε μαζί του ούτε γραπτώς, ούτε προφορικώς να συμμετάσχουμε στην καλοκαιρινή του περιοδεία με την παιδική παράστασή του.Εκείνος με διαβεβαίωσε πως πρόκειται για τυχαίο λάθος και ότι θα έστελνε άμεσα διορθωτικό δελτίο τύπου στο Δήμο.

Την, 1-8-2013, ημέρα Πέμπτη, με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη διαπίστωσα πως οι αναρτήσεις, όχι μόνο δεν κατέβηκαν, αλλά ανέβηκαν κι άλλες. Επίσης, πληροφορήθηκα ότι δελτία τύπου της παιδικής παράστασης, παραγωγής του Μικρού Θεάτρου, με το όνομά μου να συμπεριλαμβάνεται στους συντελεστές, στάλθηκαν σε μεγάλους δήμους τις Αθήνας.

 Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον κ. Καράτζιο, ώστε να μας δώσει εξηγήσεις,για ποιον λόγο παρά τις ρητές αντιρρήσεις μας και τις διαβαβειώσεις του ότι θα παύσει να χρησιμοποιει τα ονόματά μας, δεν απαντάει στο τηλέφωνο, όπως και οι συνεργάτες του.

Σήμερα 22/8/1013 διαπιστώνω ότι φωτογραφίες δικές μου και της Κα Κοντομάρη είνα δημοσιευμένες στα δελτία τύπου της παράστασης Χάιντι που θα ανέβει στις 23/8/2013 στο δημοτικό κηποθέατρο Αγρινίου σε διάφορα σάιτ καθώς και στο Δήμο Αγρινίου

Είμαστε επαγγελματίες ηθοποιοί,πάνω από 15 χρόνια, και ποτέ, σε καμία δουλειά στο θέατρο και στην τηλεόραση, κανείς δεν χρησιμοποίησε τα όνοματά μας  σε δουλειά όπου δεν συμμετείχαμε.Είναι πλέον ξεκάθαρες οι προθέσεις του κου Καράτζιου, εφόσον χρησιμοποιεί τα όνοματά μας στους συντελεστές της παράστασής του, λέγοντας στην ουσία πως έχει συντελεστές γνωστούς από το θέατρο και την τηλεόραση για να δείξει ότι έχει στα χέρια του μια επαγγελματική δουλειά επιπέδου και με αυτή την τακτική  να κλείνει συνεργασίες  στους δήμους ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή  περιοδεία της παράστασης του,για την οποία δε γνωρίζουμε ούτε τους συντελεστές,ούτε την ποιότητα της.

Είμαστε θιγμένοι, θυμωμένοι και από πολλές απόψεις χαμένοι, διότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα προσβάλλουν την καλλιτεχνική μας διαδρομή, μας κόβουν ευκαιρίες για δουλειά, γιατί φαίνεται ότι δουλεύουμε αλλού.

Θαυμάζουμε το κοινό των Τρικάλων και του Αγρινίου, γιατί έχουμε παίξει στην πόλη σας με άλλες παραστάσεις και έχουμε πολύ όμορφες αναμνήσεις.Ενημερώνουμε λοιπόν αυτό το κοινό  για την πλάνη αυτή και του γνωστοποιούμε όπως και στο Δήμο σας,ότι δεν συμμετέχουμε ούτε στην παράσταση αυτή ούτε στο θίασο αυτό και ότι ο κ.Καράτζιος εκμεταλεύεται τα ονόματα μας και τη φήμη μας με σκοπό να δημιουργήσει σε εσάς την πεποίθηση ότι συμετέχουμε και εμείς στην παράσταση με σκοπό να κερδοσκοπήσει.

Καλούμε επίσηςτον Δήμο Αγρινίου και τις ιστοσελίδες του Αγρινίου να κατεβάσουν άμεσα τις αναρτήσεις με τα όνομά μας κυρίως διότι με τον τροπο αυτο θα υποδείξουν στον κ καρατζιο ότι δεν μπορεί να κερδοσκόπει χρησιμοποιώντας τα όνοματα και τη φήμη μας και κυρίως διότι αποτρέπουν παραγωγούς, θιασαρχες κ σκηνοθέτες να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να συνεργαστούμε , επειδή βλέπουν ότι ήδη απασχολούμαστε στην εν  λόγω παράσταση.

Επιφυλάσσομεθα για τα νομικά μας δικαιώματα και θα στραφούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΠΟΔΗΣ       ΒΙΒΙΑΝ ΚΟΝΤΟΜΑΡΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.