Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Τροχαίο κοντά στο Πανεπιστήμιο θυμίζει τα προβλήματα

Χαροπαλεύει ένας 53χρονος από ατύχημα σε σημείο καρμανιόλα

Γράφει ο Γιάννης Συμψηρής

Ποιος δεν ξέρει τα σημεία στους δρόμους της πόλης που έχουν κοστίσει επανειλημμένα ζωές; Κάποτε ήταν μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού αλλά πλέον όσο μεγαλώνει η πόλη τόσο πληθαίνουν και αυτά. Και δυστυχώς πάνε και στην περιφέρεια της πόλης πλέον και ειδικά εκεί που η νεολαία μετακινείται(πολλές φορές ιλιγγιωδώς) προς τη πόλη.
Σήμερα το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Έλλης Λαμπέτη ο 53χρονος(το 1958 γεννηθείς) Γ.Χ. είχε ραντεβού με τη μοίρα του όταν προσέκρουσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο χωρίς να φορά κράνος. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγρινίου, στη ΜΕΘ, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία ότι απέμεινε στο χώρο της σύγκρουσης είναι ένα παπούτσι κι ένα σπασμένο φτερό από το μηχανάκι…
Δεν είναι φυσικά της παρούσης να πούμε ποιος έφταιγε, όμως είναι αποδεδειγμένο ότι το stop στο σημείο αυτό δεν αποδίδει και παρόλη την οδύνη για τη ζωή που κινδυνεύει εμείς πρέπει να πούμε δυο πράγματα για το θέμα.
Επικοινωνήσαμε με ανώτερο στέλεχος της Τροχαίας και μας είπε ότι για το συγκεκριμένο σημείο έχει κάνει πολλές φορές έγγραφα όπως και για άλλα παρόμοια σημεία της πόλης. «Θα ξανακάνουμε άλλη μια φορά» μας είπε. Εύλογα ήρθε η ερώτηση σε ποια υπηρεσία και σε ποια αρχή. «Εμείς σύμφωνα με το νόμο κάνουμε έγγραφο για τη επικινδυνότητα στο Δήμο κι αυτός πρέπει να φροντίσει για τα περαιτέρω». Ψάξαμε το ζήτημα και βρήκαμε ότι έχουν γίνει επανειλημμένες αναφορές προς τη Περιφέρεια για παρόμοια ζητήματα αλλά μάταια. Και για τον συγκεκριμένο κόμβο και για τον κόμβο-θάνατο στον Άγιο Κωνσταντίνο και έξω από την επιχείρηση «Μπίμπας» και για πολλές άλλες.
Μάλιστα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για να διευκολύνουν την Περιφέρεια συνέταξαν μελέτες παρότι δεν εμπίπτει κάτι τέτοιο στις αρμοδιότητές τους. Τσάμπα κόπος. Ζωές χάνονται κάθε τόσο και μοιάζει να μην υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί το σημείο επαφής για να διορθωθεί το θέμα. Εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, δε, στο απροχώρητο έχει φτάσει και το θέμα των επισκευών των φωτεινών σηματοδοτών που χαλάνε. Δεν υπάρχουν χρήματα από την Περιφέρεια και πολύ απλά δεν αντικαθίστανται.
Το τι γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις στα ευνομούμενα κράτη είναι γνωστό. Όπως και ότι καμιά τοπική περιοχή δεν έχει διεκδικήσει δυναμικά την οριστική λύση σε τέτοια θέματα. Και δεν είναι μόνο αυτοί οι κόμβοι, είναι και κάποιοι εντελώς ακατανόητοι όπως στην προέκταση της Μαβίλη προς τα τρένα όπου το φανάρι δοκιμάζει τα νεύρα των απείθαρχων- ούτως ή άλλως-οδηγών με αποτέλεσμα να φεύγουν οι μισοί με κόκκινο. Ή στον κόμβο της Καρπενησίου που οδηγεί στον περιφερειακό στα Κοκκινοπύλια.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να γράφουμε για το θέμα. Φοβούμαστε όμως ότι απευθυνόμαστε σε μια πολύ απομακρυσμένη σε άλλο νομό, παρότι πλέον είναι εκλεγμένη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.