Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Τροχαίο στο Αγρίνιο…το 1950

Τροχαίο στο Αγρίνιο…το 1950

troxaio

Όχι δεν είναι σε έγχρωμη εικόνα, ούτε κάποιο αμάξι “καβάλησε” πεζοδρόμιο  η ξύλωσε κολώνα. Ούτε είναι το 2014.

Είναι από το 1950 σε γνωστό δρόμο στην Παπαστράτου. Αλιεύτηκε ( από που αλλού άλλωστε) από το group agriniomemories του facebook που διασώζει την τοπική ιστορία του Αγρινίου.

Ακολουθεί η γλαφυρή περιγραφή του κου Γιώργου Στρατούλη (έναν από τους βασικούς τροφοδότες σε υλικό της ομάδας) που την ανέβασε:

“Τροχαίο στο Αγρίνιο το 1950.’Ενας ιχθυέμπορος της πόλεώς μας,προς εξυπηρέτηση του ιχθυοπωλείου του αγόρασε ένα φορτηγάκι το οποίο και οδηγούσε ο ίδιος.Ανεβαίνοντας την Παπαστράτου και φθάνοντας στο ύψος του πάρκου,θέλησε να στρίψει αριστερά προς τον ‘Αγιο Κωνσταντίνο.

Λόγω κακού χειρισμού πήρε τη μισή στροφή απ’ ότι απαιτούσε η περίπτωση,με αποτέλεσμα να παρασύρει το περίπτερο που ήταν στην είσοδο του πάρκου (υπάρχει και σήμερα περίπτερο στην ίδια θέση) ευτυχώς που ο περιπτεράς δεν ήταν μέσα στο περίπτερο και έτσι το μόνο θύμα ήταν το αναποδογυρισθέν περίπτερο. Αριστερά στή φωτογραφία πίσω από τους περίεργους,φαίνεται η πινακίδα του εξοχικού της εποχής “Η ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ”.

Αν προσέξετε η νυχτερίδα δεν αναγράφεται σαν λέξη,είναι ζωγραφισμένη.Δηλαδή γράφει η πινακίδα ΕΞΟΧΙΚΟΝ Η και έχει την νυχτερίδα ζωγραφιστή.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.