Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Τσίπρας: Ο λαός καλείται να ολοκληρώσει το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας

Τσίπρας: Ο λαός καλείται να ολοκληρώσει το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο σχολείο της Κυψέλης, όπου προσήλθε να ψηφίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

48C9E70B8BE9972A219A9644ED36C1BFΕκατοντάδες δημοσιογράφοι πολιόρκησαν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την έξοδό του για την δήλωση.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν θέση τα συνεργεία, οι ηχολήπτες και οι δημοσιογράφοι, ώστε να ακούσουν τη δήλωση του κ. Τσίπρα, η οποία έγινε αρχικά στα ελληνικά και στη συνέχεια στα αγγλικά.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα που έχει απομείνει, το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου, την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας. Τώρα η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες, όσοι θα προσέλθουν στην κάλπη.

» Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, οι αυξήσεις στους φόρους, η απελευθέρωση πλειστηριασμών, για συνέχεια δηλαδή μιας αποτυχημένης και καταστροφικής πολιτικής λιτότητας δίχως τέλος, ή εάν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό: μια ζωή με αξιοπρέπεια, με κοινωνική συνοχή.

» Αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότητα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι αισιόδοξος, σήμερα θα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός μας θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει.»

Στη δήλωσή του στα ξένα ΜΜΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι ο ελληνικός λαός θα γράψει ιστορία και το ισχυρό μήνυμα που θα στείλει θα είναι ότι η δημοκρατία, η κοινωνική συνοχή και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.