Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Τσίπρας: Προέχει η διαπραγμάτευση, όλα τα άλλα στην ώρα τους

0496186CDBC319E2AA18E2FF94267E31Στη δήλωση ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση» προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία για την παροχή εξουσιοδότησης στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους στη βάση της ελληνικής πρότασης.

Δεδομένων των διαρροών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας: «Όλα τα άλλα στην ώρα τους».

«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση» ανέφερε ο Αλ.Τσίπρας σε δήλωσή του, σημειώνοντας «Όλα τα άλλα στην ώρα τους».

Το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα άφησαν ανοιχτό και κυβερνητικές πηγές, ενώ δεν απέφυγαν να σχολιάσουν αρνητικά τη στάση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο.

Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, οι ίδιες ανέφεραν ότι αρμόδιο όργανο να πάρει αποφάσεις είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.