Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Τσίπρας: Το «όχι» δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ

783E9707EDEB58CB81C6AD8239EF14A4Να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι έτσι θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, με στόχο μια καλύτερη συμφωνία. Δεν έχω κρυφό σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ, τόνισε και εξαπέλυσε επίθεση κατά όσων δεν έχουν όραμα για την ενωμένη Ευρώπη, είναι άτολμοι πολιτικοί. Κοντά τους, πρόσθεσε, και το εγχώριο πολιτικό σύστημα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας με όρους βιωσιμότητας και προοπτικής και σημείωσε ότι μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος.«Δεν τις αφήσαμε να πέσουν κάτω. Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup (σ.σ. στην αποψινή συνεδρίαση), θα ανταποκριθούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει και θα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μέχρι τέλους, θα είναι εκεί και τη Δευτέρα με καλύτερους όρους γιατί, όπως είπε, «η λαϊκή ετυμηγορία είναι ισχυρότερη από τη βούληση μίας κυβέρνησης».

Newsroom ΔΟΛ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.