Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Τσιγάρο πλέον μόνο στο δρόμο …


Τέλος στο κάπνισμα σήμερα και στο Αγρίνιο αφού ήδη εφαρμόζεται το μέτρο σε δημόσιους χώρους και ειδικά στα καφέ-club της πόλης μας. Τα τασάκια γίναν άφαντα μέσα στα μαγαζιά, ενώ οι καπνιστές, προτιμούν να πίνουν το καφέ η το ποτό τους στους ανοικτούς χώρους.
Εκείνο δε που προβληματίζει όλους είναι τι θα γίνει όταν θα πιάσουν τα πρώτα κρύα. Θα κόψουν το τσιγάρο; Θα βγαίνουν λιγάκι έξω για ένα “γρήγορο”τσιγάρο;
Η -στην καλύτερη περίπτωση- θα κάνει ήπιο χειμώνα και παράλληλα δουλέψουν στο full οι σόμπες στους ανοικτούς χώρους των καταστημάτων;
Όπως και να χει για μερικούς το μέτρο ίσως αποτελέσει κίνητρο να κόψουν το τσιγάρο.
Μήπως όμως το αν θα κόψει κανείς το κάπνισμα είναι εν τέλει ελεύθερη επιλογή του καθενός;
Σε επίπεδο πάντως αυτοδιοίκησης, η εφαρμογή μέτρων για την ολική διακοπή του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους θα συζητηθεί σε σύσκεψη που οργανώνει η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου (Διοικητήριο, Μεσολόγγι).
Στην συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν οι δήμαρχοι του νομού, κρατικές υπηρεσίες (Αστυνομία, λιμενικό κ.λ.π.) οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας καθώς και άλλοι φορείς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.