Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Τσουχτερά πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Τσουχτερά πρόστιμα σε επιχειρήσεις

kilikioΒαριά πρόστιμα για σοβαρές παραβάσεις επιβλήθηκαν τελευταία από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, παραβάσεις που εντοπίστηκαν από κλιμάκια του Τμήματος Εμπορίου και άλλων υπηρεσιών μετά από ελέγχους.

Οι σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τις επιβληθείσες κυρώσεις έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (http://www.pde.gov.gr) και ανάμεσα σε αυτές “φιγουράρει”  η περίπτωση που συζητήθηκε ευρέως εμπορικoύ καταστήματος στο Αγρίνιο που βρέθηκε με προϊόντα παράνομης απομίμησης (“μαϊμού” επώνυμα είδη) αλλά και με ελλιπή παραστατικά. Στη σχετική απόφαση αναφέρεται αναλυτικά για πιο κατάστημα πρόκειται καθώς και η επιβολή προστίμου 6.000 ευρώ επειδή, “…σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  11/10/2013, βρέθηκε να διακινεί εμπορεύματα παράνομης απομίμησης & εμπορεύματα με ελλιπή παραστατικά (αριθμός παραστατικών έξι – 6)».

Σχολικό κυλικείο με “τσιμπημένα”  σάντουιτς.

Με άλλη απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, επιβλήθηκε πρόστιμο πεντακοσίων 500 ευρώ σε εκμεταλλευτή επιχείρησης σε σχολικό κυλικείο που βρίσκεται σε λύκειο του Αγρινίου,  επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  10/10/2013, βρέθηκε  να  πουλά  σάντουιτς με τιμές μεγαλύτερες από τις ανώτερες προβλεπόμενες.

Πρατήριο καυσίμων με ασφράγιστη αντλία

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλλε η ίδια υπηρεσία της Περιφέρειας σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κανδήλα του Ξηρομέρου επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα   07/10/2013, εντοπίστηκε  μία αντλία του πρατηρίου να είναι ασφράγιστη (διατάξεις ρύθμισης του όγκου)   που αποτελεί και παράβαση του άρθρου 105  παρ. 1 της Υ.Α. Α2-861 “Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.ΠΥ.)”                                      

Τέλος, με άλλη πρόσφατη απόφαση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ σε ιδιοκτήτη SuperMarket στον Αστακό,  επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  02/10/2013, βρέθηκε  να  πουλά καθαριστικό πατωμάτων (προϊόν παράλληλης εισαγωγής) με ελλιπή επισήμανση.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.