Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Τυροκομικές επιχειρήσεις του Νομού έτοιμες για εξαγωγές στην Κίνα

Το 30% των τυροκομικών επιχειρήσεων που έχουν πιστοποιηθεί για εξαγωγές στην Κίνα, βρίσκονται στο νομό μας!

ε-23Μετά την ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου η Κίνα αναδείχθηκε στον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα προϊόντων παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανές το ενδιαφέρον της για προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είναι αυτονόητο ότι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί σε συνάρτηση με τον τεράστιο πληθυσμό της χώρας δημιουργούν ευκαιρίες συνεργασίας και δίνουν τεράστιες δυνατότητες προώθησης των ελληνικών προϊόντων, κυρίως δε αγροτικών, για τα οποία έχει ήδη εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον απ’ την Κινεζική πλευρά.

Σε ότι αφορά τα γαλακτοκομικά-τυροκομικά προϊόντα, οι δυνατότητες που διανοίγονται για την Αιτωλοακαρνανία είναι πραγματικά τεράστιες, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης Αγρίνιου, το 30% των επιχειρήσεων που πληρούν τις προδιαγραφές και που έχουν εγγραφεί στο σχετικό κατάλογο με τις πιστοποιημένες για εξαγωγές στην Κίνα επιχειρήσεις, βρίσκονται στο δικό μας νομό!

Πρόκειται για 13 τυροκομικές επιχειρήσεις, που αν το επιδιώξουν, μπορούν πλέον να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τον γίγαντα της άπω ανατολής, …υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι θα μπορούν να καλύψουν και τις ανάγκες σε παραγωγή. Σημειώνουμε ότι στην εν λόγω λίστα πιστοποίησης δεν υπάρχει άλλη επιχείρηση σε επίπεδο Περιφέρειας Δ.Ε., ενώ συναντάμε μία μόλις απ’ την Πελοπόννησο και τρεις απ’ την Ήπειρο.

Η λίστα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αιτωλοακαρνανίας στον τομέα της κτηνοτροφίας.

http://www.e-ea.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. giannis

    ο τομεας των τυροκομικων εχει μεγαλη απηχηση στο εξωτερικο. για μενα θα πρεπει και οι 13 επιχειρησεις αυτες να αρχισουν να κανουν εξαγωγες και για το καλο το δικο τους και για τον νομο αλλα για την ελλαδα γενικοτερα. στην αμερικη καποιοι εχουν γινει εκατομμυριουχοι απο ελληνικα προιοντα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.