Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Συγκέντρωση αγροτών κοντά στην Ερμίτσα (φωτο-video)

3Aγρότες με τα τρακτέρ τους  συγκεντρώθηκαν πριν από λίγη ώρα  στην εθνική οδό Αγρινίου – Αντιρρίου, πλησίον της Ερμίτσας .
Πρόκειται για αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Oμοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων για « μαζικό – μαχητικό ξεσηκωμό μπροστά σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης».
Η σημερινή διαμαρτυρία είναι συμβολική ενώ υπήρξε και ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας της ε.ο..
Aπό χθες εξάλλου, μπλόκα στήνονται σε όλη τη χώρα και χιλιάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί σε διάφορες περιοχές.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρος Κοτοπούλης την ώρα που παρέμεινε κλειστός ο δρόμος, μίλησε στους αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι: “Είμαστε σε πόλεμο. Και σε αυτό τον πόλεμο που μας έχουν στήσει πρέπει να απαντήσουμε με δικό μας πόλεμο, ενωμένοι”, είπε ο κ. Κοτοπούλης και κάλεσε απόψε, στις 20:30, στο ίδιο σημείο, να ενισχυθεί το μπλόκο των αγροτών, ενώ θα οριστεί απόψε και συντονιστική επιτροπή που θα ορίσει τις επόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών της περιοχής , στο πλαίσιο πάντα των αποφάσεων που θα ληφθούν από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων.

“Ζητάμε  την επιβίωσή μας. Να ζούμε με αξιοπρέπεια στα χωριά μας , να μπορούμε τη νέα καλλιεργητική περίοδο να μπούμε και πάλι στα χωράφια μας. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω. Τα αιτήματά μας, είναι αιτήματα επιβίωσης και θα τα παλέψουμε μέχρι την τελική νίκη.Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα. Απο αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτοπούλης σε δηλώσεις του, ενώ ερωτώμενος για τα όσα επικαλείται η κυβέρνηση περι φοροδιαφυγής των αγροτών, απάντησε πως «η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ποιοι φοροδιαφεύγουν και μπορεί να τους πιάσει, να τους φορολογήσει και με 45%!, αντίθετα όμως επιλέγει να φορολογεί τους μικρούς αγρότες”.

1 2

1 2 3

1

48df2642-ee94-4243-bc7d-9a652d10855a

1

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.