Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Τ’ άκουσε και η Σταρακά…

αν και δεν άκουσε τον Παπαναστασίου!
DSCN5422Ξαφνικά αλλά με ένταση άνοιξε μεγάλο μέτωπο στις σχέσεις των δημοτικών αρχών Αγρινίου- Μεσολογγίου.
Όλα ξεκίνησαν εξαιτίας αναφορών του Γιώργου Παπαναστασίου στο Μεσολόγγι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Αιτωλοακαρνανίας που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Στην εκδήλωση όμως παρέστη και η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά η οποία επίσης απεύθυνε χαιρετισμό  , τον οποίον μάλιστα ξεκίνησε εκφράζοντας τον… ενθουσιασμό της για τα λεγόμενα του δημάρχου Αγρινίου.
Τι είχε συμβεί: η κυρία Σταρακά έφθασε στην εκδήλωση καθυστερημένη και πρόλαβε μόνο τα τελευταία λόγια του δημάρχου ο οποίος αναφερόταν με θέρμη στους απόστρατους. Ούτε ήξερε τι προηγήθηκε ούτε φυσικά φανταζόταν τι θα ακολουθούσε…
Η αντιπεριφερειάρχης λοιπόν- μαθαίνουμε- πως μπήκε και αυτή στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής και άλλων παραγόντων του Μεσολογγίου επειδή δεν αντέδρασε στις αναφορές Παπαναστασίου. O Kαραπάνος μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα και σε αυτήν.
Όπως και να έχει, οι αντιδράσεις είναι μάλλον υπερβολικές και προφανώς ο δήμαρχος Αγρινίου δεν είχε σκοπό να θίξει το Μεσολόγγι αλλά κυρίως αναφερόταν στην υποβάθμιση από την κεντρική εξουσία. Προκαλεί εντύπωση πάντως η αιχμηρότητα των λόγων Καραπάνου για τον Γιώργο Παπαναστασίου με τον οποίο προέρχονται από τον ίδιο χώρο και δίνουν από κοινού αυτοδιοικητικές μάχες εκτός κι αν υπάρχουν (όπως λέγεται στο Μεσολόγγι) και άλλες αιτίες για αντιπαράθεση και απλώς δόθηκε η αφορμή.
Αχαρακτήριστες και απαράδεκτες εξάλλου οι αναφορές του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου Π.Κατσούλη που μεταξύ άλλων ανέφερε: Το Αγρίνιο «πρωτεύουσα πόλη» δεν θα γίνει ποτέ, για ένα και μόνο λόγο. Γιατί είχε και έχει πρόβλημα ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και ότι και αν κάνει για να την κατασκευάσει, αποτυγχάνει. Όπως «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», έτσι και το πληθυσμιακό δεδομένο δεν αρκεί για να καταστεί το Αγρίνιο «πρωτεύουσα πόλη». Η ιστορία της υφαρπαγής του Εφετείου το απέδειξε. Η πολιτική μεθόδευση ίδρυσης του στο Αγρίνιο δεν έγινε για οικονομικούς λόγους, αλλά για να αποκτήσετε ως πόλη την αίγλη που δεν έχετε, αφού η ιστορία και ο πολιτισμός – συστατικά στοιχεία κάθε ««πόλης – πρωτεύουσα» – είναι λειψά στο DNA σας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αγρινιο για παντα

    ΠΟΣΟ ΓΡΟΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΑΤΣΟΥΛΗ!!!!!!!!ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΟΤΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΡΙΕΡΕΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΤΟΙΧΟΙ ΣΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑ ΤΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.