Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Τo «Μόσκβα» στα μέρη μας

Τo «Μόσκβα» στα μέρη μας

ImageHandler.ashxTο «καμάρι» του ρωσικού στόλου στη Λευκάδα

Τo καταδρομικό «Μόσκβα» από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας φτάνει την Κυριακή στο νησί – Διαβάστε όλα όσα περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο διήμερο 28 – 30 Σεπτεμβρίου
«Ρώσικη Εβδομάδα» θα είναι η ερχομένη για τα Ιόνια Νησιά με τη ναυαρχίδα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, το καταδρομικό «Μόσκβα» από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, να φτάνει την Κυριακή στη Λευκάδα

Στο νησί αναμένεται να ταξιδεύσουν 30 Ρώσοι βουλευτές αλλά και δημοσιογράφοι για δώσουν το παρών σε ένα από τα μεγαλύτερα ρώσο-ελληνικά κοινωνικά φόρουμ διεθνώς που διεξάγεται από το 2002. Φέτος έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 28 – 30 Σεπτεμβρίου.

Η «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» στοχεύει στην ενδυνάμωση των πνευματικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Όπως δήλωσε ο νέος δήμαρχος της Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, στο protothema.gr: «Με αφορμή το φόρουμ της εβδομάδας αυτής, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε πολιτιστικό και όχι μόνο επίπεδο, θεωρώντας ότι πρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Είναι η αρχή μίας νέας πρωτοβουλίας με κατεύθυνση την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών».

Σημειώνεται ότι το φόρουμ αποκαλύπτει στη ρωσική και ελληνική κοινωνία τον ρόλο της Ρωσίας στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους μέσω των προσπαθειών του ναυάρχου Αγίου Θεόδωρου Ουσακώφ. Επίσης, φέρνει πιο κοντά τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας έχοντας ως κοινό παρονομαστή τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Στο πλαίσιο του φόρουμ διοργανώνονται παρελάσεις, λειτουργίες, εορταστικές συναυλίες, επιστημονικά συνέδρια, εκθέσεις, φεστιβάλ, και αθλητικές εκδηλώσεις ενώ σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η δαπάνη για τη φιλοξενία της Ρωσικής αποστολής.

Από τη ρωσική πλευρά διοργανωτές είναι η Παγκόσμια Ρωσική Λαϊκή Σύνοδος και η Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ στην πόλη της Μόσχας, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και του Επίτιμου προξένου της Ρώσικης Ομοσπονδίας στα Ιόνια Νησιά. Επίσης, οι ναύτες, η στρατιωτική ορχήστρα και η χορωδία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του φόρουμ.

Το πρόγραμμα του φόρουμ
Η Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, είναι η μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ώρα 9:00 π.μ: Επίσημη επίσκεψη των Ρώσων αξιωματούχων στο Δήμαρχο Λευκάδας.
Ώρα 11:00 π.μ: Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ιόνια νησιά – ιστορικός χώρος συνεργασίας Ελλήνων και Ρώσων».
Ώρα 13:00 μ.μ.: Γεύμα εξ ονόματος του Δημάρχου για τους επίσημους προσκεκλημένους.
Ώρα 19:30 μ.μ.: Εορταστική συναυλία της ορχήστρας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ώρα 22:00 μ.μ.: Υποδοχή στο καταδρομικό πυραύλων «Μοσκβά» του πολεμικού στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, η Ρωσική αντιπροσωπεία και το πυραυλικό καταδρομικό «Μοσκβά» θα αναχωρήσουν από την Λευκάδα.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.