Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Υδροπλάνο: Γιατί όχι και εμείς;

Υδροπλάνο: Γιατί όχι και εμείς;


Νέες πτήσεις για Θεσσαλονίκη από Βόλο και Σκιάθο ξεκίνησε η εταιρεία με υδροπλάνα στην Ελλάδα, η ArGo Airways, που έχει την έδρα της στο Βόλο και ήδη πραγματοποιεί με επιτυχία καθημερινά δρομολόγια από το Βόλο για τη Σκιάθο και αντίστροφα ενώ από την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιανουαρίου ξεκινά και δρομολόγια για την Αθήνα, από το υδατοδρόμιο του λιμένα του Βόλου για το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».
Οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη και Αθήνα από το Βόλο διαρκούν γύρω στα 50 λεπτά -1 ώρα.
Όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφος αμφίβιο DeHavilland (DHC -3T) χωρητικότητας εννέα ατόμων που παρέχει ασφαλή και εύκολη μετακίνηση των πολιτών στοχεύοντας στην εμπορική και τουριστική ανάπτυξη του Βόλου της περιοχής.
Αλήθεια ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να γίνει και στο νομό μας, το οποίο θα φέρει και παράλληλα εκμετάλλευση του υδάτινου μας πλούτου;
Τόσο στη θαλάσσια περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας όσο και στις λίμνες δεν υπάρχουν τόσο δυνατοί άνεμοι όσο στο Αιγαίο και δεν σηκώνεται κύμα τόσο συχνά ( για τις λίμνες με τα μόνιμα “ήπια” νερά δε το συζητάμε) κάτι που είναι το πιο σύνηθες εμπόδιο στη προσγείωση-απογείωση υδροπλάνων.
Φανταστείτε να είστε σε 50 λεπτά της ώρας από τη Τριχωνίδα η το Μεσολόγγι στην..Αθήνα!Η το αντίθετο. Αλήθεια πόσες διαφορετικές προοπτικές ανάπτυξης θα μπορούσε να φέρει;
Ίδωμεν..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.