Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Υπέρ της επανέναρξης των έργων της εκτροπής o υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης

Υπέρ της επανέναρξης των έργων της εκτροπής o υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης
Βόμβα Μαγκριώτη για εκτροπή Αχελώου ο οποίος μίλησε ουσιαστικά για επανέναρξη των έργων εκτροπής σε έναν χρόνο,, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο φράγμα της Συκιάς και στη σήραγγα εκτροπής.

Η ουσία των όσων είπε ο κ. Μαγκριώτης είναι να γίνει μια νέα ολοκληρωμένη μελέτη για τη διαχείρηση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας. Διότι εάν αυτή “αποφανθεί” ότι το έργο αυτό δεν ζημιώνει το περιβάλλον τότε παρακάμπτονται οι αποφάσεις καθώς και εκείνη του συμβουλίο επικρατείας.

Μάλιστα ο υφυπουργός υποδομών ερμήνευσε την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ως αντίρρηση μόνο στον τρόπο σχεδιασμού και όχι στη φιλοσοφία του έργου. Και ουσιαστικά μίλησε για περιβαλλοντικούς κινδύνους σε περίπτωση ακύρωσης της εκτροπής (!) και όχι ματαίωσης της.

Διγλωσσία λοιπόν κυβερνητικών στελεχών πάνω στο θέμα αυτό. Ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι κατά της εκτροπής, (δηλώσεις Τίνας Μπιρμπίλης και Θάνου Μωραίτη) το Υπουργείο Υποδομών αντίστοιχα πότε δια στόματος υπουργού (Ρέππας) πότε υφυπουργού (Μαγκριώτης) επιμένει στη συνέχιση των έργων.

Λέτε το Υπουργείο Υποδομών να αναδειχθεί σε “κυβερνητικό άλλοθι” για τη συνέχιση των έργων της εκτροπής;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.