Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αγρίνιο.

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αγρίνιο.

Με μια λαμπερή γιορτή αντάξια του γεγονότος το Αγρίνιο υποδέχθηκε χθες τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Βανκούβερ του Καναδά το 2010.
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας όπου η Αικατερίνη Θεοδωροπούλου, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο βάδην, άναψε το βωμό στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και αισιοδοξίας.
Στην προγραμματισμένη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας οι θεατές και οι μαθητές είχαν δημιουργήσει γιορτινή ατμόσφαιρα και χειροκροτούσαν τους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη Φλόγα από την είσοδο της πόλης έως την έξοδο προς Καρπενήσι.
Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός επεσήμανε ότι «με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας υποδεχόμαστε σήμερα στην πόλη μας την Ολυμπιακή Φλόγα. Υπερηφάνεια επειδή η φλόγα άναψε χθες στην Αρχαία Ολυμπία στο λίκνο του αθλητισμού και του πολιτισμού, έννοιες άρρηκτα δεμένες με αυτά που μας δίδαξε η αρχαιότητα και που στη σημερινή εποχή πρέπει να παραμείνουν αξίες. Σήμερα υποδεχόμαστε τη Φλόγα στο Αγρίνιο, σε έναν τόπο που διαθέτει ιστορία, πολιτισμό και μεγάλη αθλητική παράδοση. Υποδεχόμαστε τη Φλόγα που έχει ένα συμβολικό στόχο, να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων και κυρίως των ηγετών του κόσμου και να επικρατήσει ειρήνη».
Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου, ακολούθησε η αντιφώνηση του εκπροσώπου της Oργανωτικής Επιτροπής των Xειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Vancouver 2010 Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης.
Στη συνέχεια ακολούθησε ολιγόλεπτο μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.