Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Υποχρηματοδότηση σχολικών επιτροπών,καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου

sxoleio καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου
Την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου και συγκεκριμένα οι τρεις σύμβουλοι Βασίλης Νικάκης, Σιδέρης Κώστας και Δήμας Δημήτρης. Η ΛΑ.Σ. Αγρινίου , στις 4 Οκτώβρη και στις Οκτώβρη, ημέρες που συνεδρίαζαν οι δύο σχολικές επιτροπές μονάδων Β βάθμιας και Α βάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, με τις θέσεις της και την παρέμβασή της, ανέδειξε προβλήματα που δημιουργούνται από την κατακόρυφη συρρίκνωση των πόρων στις σχολικές κοινότητες, «από την αντιλαϊκή εφαρμογή του Kαλλικράτη, την πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε. με ευθύνες των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που την στηρίζουν, την εξειδικεύουν και υλοποιούν στην τοπική διοίκηση» όπως ανέφερε.
Η ΛΑ.Σ. Αγρινίου κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα του Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου , και καλεί «σε ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, σε οργανωμένο ξεσηκωμό, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σαν συνέχεια της ήδη διαλυτικής κατάστασης στο χώρο της εκπαίδευσης».
Για άλλη μια χρονιά, τα κονδύλια, τα χρήματα που θα δοθούν στις σχολικές επιτροπές είναι όχι μόνο ελάχιστα, αλλά και προκλητικά λίγα, ανέφερε η παράταξη του ΚΚΕ στο δήμο Αγρινίου. Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα από την κατανομή της Γ΄δόσης του 2013 όπου λίγες εκατοντάδες ευρώ προορίζονται για κάθε δημοτικό και νηπιαγωγείο το δήμου. «Μιλάμε για 170 σχολικές κοινότητες περίπου που πρέπει να μοιραστούν κάτι λιγότερο από 100 χιλιάδες ευρώ. Είναι ντροπή! Τι ανάγκες να καλύψεις με αυτά τα χρήματα; Θα δοθεί 4η δόση; ή πάμε για περικοπή της ; Να πως προωθούν με έντεχνο τρόπο, ιδιαίτερα στα Νηπιαγωγεία την εφαρμογή των τροφείων, που βρίσκεται προ των πυλών…» τονίζει η λαϊκή συσπείρωση
Η ΛΑ.Σ. σημειώνει ακόμη πως η ένταξη στη διαθεσιμότητα και η ουσιαστική απόλυση δεκάδων εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ προκαλεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους, σε λύκεια της πόλης μας, (ενδεικτικά στο 4ο Λύκειο) ζητάνε να πληρώσουν οι μαθητές τα βιβλία των Αγγλικών, να βάψουν την τάξη (σε ένα τμήμα της Α’ Λυκείου) .Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα (Β βάθμια εκπαίδευση) του πρώην πολυκλαδικού λυκείου (για το σχολικό συγκρότημα) όπου χρωστάει ήδη 18 χιλιάδες € ρεύμα στη (ΔΕΗ), ενώ για το βαρύ χειμώνα που έρχεται, για τη θέρμανση χρειάζεται περίπου 25 χιλιάδες € το λιγότερο. «Τι να πρωτοκαλύψουν τα 12 χιλιάδες ευρώ;» η απορία της ΛΑ.Σ.

ANAΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

DSCF1490Η  ΛΑ.Σ. Αγρινίου , στις 4 Οκτώβρη 2013 όπως και στις 9/10/13,  ημέρες που συνεδρίαζαν οι 2 σχολικές επιτροπές  μονάδων Β  βάθμιας και  Α  βάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, με τις θέσεις της και την παρέμβασή της, ανέδειξε προβλήματα που δημιουργούνται από την κατακόρυφη συρρίκνωση των πόρων στις σχολικές κοινότητες, από την αντιλαϊκή εφαρμογή του «Kαλλικράτη»,  την πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε. με ευθύνες των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που την στηρίζουν, την εξειδικεύουν  και υλοποιούν στην τοπική διοίκηση.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ.

Η ΛΑ.Σ. Αγρινίου  κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα του Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου , και καλεί σε ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, σε οργανωμένο ξεσηκωμό, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σαν συνέχεια της ήδη διαλυτικής κατάστασης στο χώρο της εκπαίδευσης.

(Μόνο στη Β βάθμια εκπαίδευση πανελλαδικά η χρονιά ξεκίνησε με 16.000 χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς από πέρσι, ενώ από το 2010 είναι συνολικά 30.000 χιλιάδες λιγότεροι. Στην Α Βάθμια εκπαίδευση χιλιάδες είναι τα κενά σε δασκάλους – ειδικότητες – ανέστειλαν τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. Το υπουργείο παιδείας δηλώνει εμπράκτως ότι τα κενά θα καλυφθούν με συμπτύξεις με εκπαιδευτικούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας και σε καθεστώς κινητικότητας.)

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν προ ημερών αφορούσαν 1) την κατανομή της Γ δόσης του 2013 στις σχολικές κοινότητες, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, 2) την ανανέωση συμβάσεων των καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου του σχολικού έτους 2013-2014 και άλλα σοβαρά θέματα….

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΔΙΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ… ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ…!!!

Για άλλη μια χρονιά, τα κονδύλια, τα χρήματα που θα δοθούν στις σχολικές επιτροπές είναι όχι μόνο ελάχιστα, αλλά και προκλητικά λίγα. Θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα παρακάτω! Και είναι ψίχουλα, όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά γιατί είναι στρατηγική επιλογή, μπροστά στο «νέο σχολείο Α.Ε.» της αγοράς που ετοιμάζουν. Είναι συνειδητή επιλογή του μαύρου μετώπου  Τρόικας – συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) – καπιταλιστών, (και όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική στο επίπεδο της Τοπικής Διοίκησης αλλά και  στο συνδικαλιστικό επίπεδο,) που θέλουν να πληρώσει την κρίση για άλλη μια φορά ο λαός, για να σωθεί το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Προ ημερών δημοσίευμα παρουσιάζει τις τεράστιες ανισότητες στην κατανομή του παραγόμενου πλούτου, που είναι κάτι που αποτελεί εγγενές χαρακτηριστικό του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Αυτό αναδεικνύει η έρευνα της «Credit Suisse», σύμφωνα με την οποία το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού του πλανήτη κατέχει το 46% του παγκόσμιου πλούτου. Οι καπιταλιστές καρπώνονται τον πλούτο και πετάνε ψίχουλα στο λαό…

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ. AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Η Λαϊκή συσπείρωση Αγρινίου έχει επανειλημμένα έχει τονίσει ότι οι σχολικές επιτροπές καλούνται να διαχειριστούν τα ψίχουλα. Πιο συγκεκριμένα οι 91 χιλιάδες €υρώ ( Γ΄δόση 2013) που θα δοθούν με κατανομή στις σχολικές επιτροπές δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα σε μια σειρά περιπτώσεων. Μιλάμε για 170 σχολικές κοινότητες περίπου που πρέπει να μοιραστούν κάτι λιγότερο από 100 χιλιάδες €υρώ. Είναι ντροπή! Τι ανάγκες να καλύψεις με αυτά τα χρήματα; Θα δοθεί 4η δόση; ή πάμε για περικοπή της ;;  Να πως προωθούν με έντεχνο τρόπο, ιδιαίτερα στα Νηπιαγωγεία την εφαρμογή των τροφείων, που βρίσκεται προ των πυλών… «Να’ τος πως δένει κι ο  αντιλαϊκός Καλλικράτης»  Από την άλλη έχουμε ένταξη στη διαθεσιμότητα και η ουσιαστική απόλυση δεκάδων εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ προκαλεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους, σε λύκεια της πόλης μας, (ενδεικτικά  στο  4ο Λύκειο) ζητάνε να πληρώσουν οι μαθητές τα βιβλία των Αγγλικών, να βάψουν την τάξη…(σε ένα τμήμα της Α’ Λυκείου) και ο κατάλογος συνεχίζεται…… με νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας που εφαρμόζουν, όπως νηπιαγωγοί μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ με 427-490 € (!), που εισβάλλουν και στην Προσχολική Αγωγή και επίκειται διεύρυνσή τους, κ.α.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα (Β βάθμια εκπαίδευση) του παλιού πολυκλαδικού (για το σχολικό συγκρότημα) όπου χρωστάει ήδη 18 χιλιάδες € ρεύμα  στη (ΔΕΗ), ενώ για το βαρύ χειμώνα που έρχεται, για τη θέρμανση χρειάζεται περίπου 25 χιλιάδες € το λιγότερο. Τι να προτοκαλύψουν τα 12 χιλιάδες €υρώ;;;

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ Γ’ ΔΟΣΗΣ ΨΙΧΟΥΛΩΝ ΤΟΥ 2013 ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ        

(χαρακτηριστικά μόνο για τα Νηπιαγωγεία του Αγρινίου…):

 

1

Σχολική κοινότητα 1ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

600 €

2

Σχολική κοινότητα 2ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

1.000 €

3

Σχολική κοινότητα 3ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

4

Σχολική κοινότητα 4ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

5

Σχολική κοινότητα 5ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου & 19ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

800 €

6

Σχολική κοινότητα 6ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

600 €

7

Σχολική κοινότητα 7ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

700 €

8

Σχολική κοινότητα 8ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

9

Σχολική κοινότητα 9ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

10

Σχολική κοινότητα 10ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

11

Σχολική κοινότητα 11ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

12

Σχολική κοινότητα 12ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

13

Σχολική κοινότητα 13ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

14

Σχολική κοινότητα 14ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

15

Σχολική κοινότητα 15ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

800 €

16

Σχολική κοινότητα 16ου  Δημοτικού Σχολείου & 16ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

3.000 €

17

Σχολική κοινότητα 17ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

18

Σχολική κοινότητα 18ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

19

Σχολική κοινότητα 20ου  Δημοτικού Σχολείου & 20ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

1.600 €

20

Σχολική κοινότητα 21ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

21

Σχολική κοινότητα 22ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

22

Σχολική κοινότητα 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

500 €

23

Σχολική κοινότητα 1ου Νηπιαγωγείου Αγίου Κωνσταντίνου Δήμου Αγρινίου

600 €

24

Σχολική κοινότητα 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Κωνσταντίνου Δήμου Αγρινίου

600 €

25

Σχολική κοινότητα Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Γιαννουζίου Αγρινίου

600 €

*

Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στις σχ.κοινότητες των Δ.Ενοτήτων στα Νηπιαγωγεία και τα Δ. Σχολεία, ενδεικτικά: 300€ Αγίου Βλασίου, Λυσιμαχείας 400€ κ.α.

*

 

Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό, όσο επικρατεί η λογική της διαχείρισης, του «λιγότερου κακού», της ηττοπάθειας και των αυταπατών .

Καμία αναμονή. Όλοι στον αγώνα. Να διεκδικήσουμε άμεσες λύσεις για σχολεία και νηπιαγωγεία. Τίποτα δε χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου διεκδικεί, αποκαλύπτει και σε καλεί σε αγώνα για την ουσιαστική εξασφάλιση πόρων για τη συντήρηση των σχολείων, την απαραίτητη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, τη διαφύλαξη της ασφάλειας των μαθητών κατά τη διαμονή, την έλευση και αποχώρηση από το σχολείο, μέσω της επάρκειας των σχολικών τροχονόμων και των σχολικών φυλάκων, καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα αυτών, την εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριστριών για το σωστό καθαρισμό των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και όχι μόνο μετά τη λήξη λειτουργίας αυτών, την εξασφάλιση της απρόσκοπτης μεταφοράς των μαθητών όπου απαιτείται, την κάλυψη θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ.Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Η ΛΑ.Σ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, να διακοπεί παντού η παραγωγή, να σταματήσουν οι μηχανές σε κάθε επιχείρηση, εργοστάσιο, να σταματήσει η δουλειά σε κάθε γιαπί, σε κάθε γραφείο, στα καράβια. Όλες οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες, απεργίες, κινητοποιήσεις, συγκρούσεις. Τίποτα δε χαρίστηκε, τίποτα δε δόθηκε απλόχερα. Τίποτα δεν κατακτήθηκε με το «κεφάλι κάτω».

6 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αγωνιστική γροθιά και αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς. Να πάρουμε όλοι ευθύνη. Να μη μείνει εργάτης, υπάλληλος, άνεργος που δε θα μπει στη συζήτηση. Να μπουν στη μάχη επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές και εργοστασιακές επιτροπές, η νεολαία.

Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.

Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

     Οι εκλεγμένοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.Σ.)

που στηρίζει το ΚΚΕ : Νικάκης Βασίλης – Σιδέρης Κώστας – Δήμας Δημήτρης

Αγρίνιο 17 Οκτώβρη 2013

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.